Astăzi, doresc să împărtășesc cu voi o rețetă absolut delicioasă, iar pentru asta îi am alături pe prietenii de la Năvodul Plin. Când vine vorba de pregătirea mâncărurilor pe bază de pește, atât eu, cât și familia mea, căutăm mereu calitatea și prospețimea. Și pentru că sunt o pasionată de bucătărie și gusturi autentice, am grijă să aleg întotdeauna cele mai bune ingrediente. Cum gama lor variată de produse se potrivește perfect cu ideile și rețetele mele, nu e de mirare ca Năvodul Plin se află mereu pe rafturile din bucătăria mea. Știu că mereu pot conta pe savoarea produselor lor. Și sunt ferm convinsă că, dacă veți încerca rețeta mea de plăcinta cu ton, în doar câteva ore, farfuriile celor dragi vor fi și ele pline de gust.
1. Tăiați ceapa şi usturoiul grosier (2mm x 2mm).
2. Tăiați cuburi ardeii.
3. Într-o tigaie încingeți uleiul de măsline.
4. Adăugați usturoiul, ceapa şi ardeii.
5. Condimentați cu sare, piper și boia dulce.
6. Adăugați conserva de roşii.
7. Scurgeți tonul (click aici) şi amestecați-l cu compoziția de legume. Păstrați lichidul rezultat.
8. Gătiți amestecul timp de aproximativ 20 min.
9. După gătire, strecurați amestecul.
10. Într-un vas mic adăugați apa, drojdia uscată şi zahărul. Amestecați totul foarte bine şi lăsați drojdia să se activeze.
11. Într-un bol mare, amestecați făina, drojdia activată și lichidul scurs de la ton, adăugând treptat uleiul de măsline.
12. Framântați aluatul, adăugând apă atât cât este necesar.
13. Lăsați aluatul să dospească aproximativ 45 min.
14. Aşezați aluatul pe suprafața de lucru şi divizați-l în două părți egale.
15. Întindeți prima parte de aluat cu ajutorul unui sucitor/făcăleț.
16. Tapetați o tavă cu hârtie de copt.
17. Preîncălziți cuptorul la 180 grade (sus şi jos, fără ventilație).
18. Luați aluatul pe sucitor/făcăleț şi aşezați-l frumos în tavă.
19. Distribuiți uniform compoziția de ton și legume.
20. Repetați procesul şi pentru cea de a doua parte de aluat.
21. Acoperiți preparatul cu cea de-a doua parte de aluat.
22. Tăiați surplusul de aluat şi întindeți-l din nou cu ajutorul sucitorului/făcălețului.
23. Tăiați-l fâşii subțiri şi decorați plăcinta cu fâşii subțiri.
24. Într-un vas bateți un ou cu puțin praf de sare şi ungeți plăcinta.
25. Înțepați plăcinta în 5 puncte cu ajutorul unei scobitori.
26. Coaceți preparatul aproximativ 50 min.
Poftă bună!
Vă invit să explorați și alte delicatese oferite de Năvodul Plin: Click aici
Astazi dragilor, călătorim în Maramures, direct în copilăria mea! Acest fel de mâncare reprezinta fiecare moment din copilăria mea și a tuturor maramureșenilor. Pătratele mari de la Paste Baneasa, care sunt din grâu moale se împletesc perfect cu brânză de burduf și jumarile crocante. Va las pe voi sa descoperiți acum acest univers. Macaroane cu brânză și jumări
Pătrate mari cu jumări și brânzăCiorba de păstăi verzi cu afumătură este o mâncare tradițională românească, savuroasă și reconfortantă, ideală pentru zilele răcoroase. Această ciorbă combină delicatețea păstăilor verzi cu gustul intens al afumăturii (cum ar fi costița sau ciolanul), totul completat cu legume proaspete și acrită cu borș sau lămâie. Servită fierbinte, cu smântână și ardei iute, este o explozie de arome autentice care aduce gustul copilăriei și al meselor în familie.
Ciorbă de păstăi verzi cu afumătură
Comentarii
Adaugă comentariu