Astăzi, doresc să împărtășesc cu voi o rețetă absolut delicioasă, iar pentru asta îi am alături pe prietenii de la Năvodul Plin. Când vine vorba de pregătirea mâncărurilor pe bază de pește, atât eu, cât și familia mea, căutăm mereu calitatea și prospețimea. Și pentru că sunt o pasionată de bucătărie și gusturi autentice, am grijă să aleg întotdeauna cele mai bune ingrediente. Cum gama lor variată de produse se potrivește perfect cu ideile și rețetele mele, nu e de mirare ca Năvodul Plin se află mereu pe rafturile din bucătăria mea. Știu că mereu pot conta pe savoarea produselor lor. Și sunt ferm convinsă că, dacă veți încerca rețeta mea de plăcinta cu ton, în doar câteva ore, farfuriile celor dragi vor fi și ele pline de gust.
1. Tăiați ceapa şi usturoiul grosier (2mm x 2mm).
2. Tăiați cuburi ardeii.
3. Într-o tigaie încingeți uleiul de măsline.
4. Adăugați usturoiul, ceapa şi ardeii.
5. Condimentați cu sare, piper și boia dulce.
6. Adăugați conserva de roşii.
7. Scurgeți tonul (click aici) şi amestecați-l cu compoziția de legume. Păstrați lichidul rezultat.
8. Gătiți amestecul timp de aproximativ 20 min.
9. După gătire, strecurați amestecul.
10. Într-un vas mic adăugați apa, drojdia uscată şi zahărul. Amestecați totul foarte bine şi lăsați drojdia să se activeze.
11. Într-un bol mare, amestecați făina, drojdia activată și lichidul scurs de la ton, adăugând treptat uleiul de măsline.
12. Framântați aluatul, adăugând apă atât cât este necesar.
13. Lăsați aluatul să dospească aproximativ 45 min.
14. Aşezați aluatul pe suprafața de lucru şi divizați-l în două părți egale.
15. Întindeți prima parte de aluat cu ajutorul unui sucitor/făcăleț.
16. Tapetați o tavă cu hârtie de copt.
17. Preîncălziți cuptorul la 180 grade (sus şi jos, fără ventilație).
18. Luați aluatul pe sucitor/făcăleț şi aşezați-l frumos în tavă.
19. Distribuiți uniform compoziția de ton și legume.
20. Repetați procesul şi pentru cea de a doua parte de aluat.
21. Acoperiți preparatul cu cea de-a doua parte de aluat.
22. Tăiați surplusul de aluat şi întindeți-l din nou cu ajutorul sucitorului/făcălețului.
23. Tăiați-l fâşii subțiri şi decorați plăcinta cu fâşii subțiri.
24. Într-un vas bateți un ou cu puțin praf de sare şi ungeți plăcinta.
25. Înțepați plăcinta în 5 puncte cu ajutorul unei scobitori.
26. Coaceți preparatul aproximativ 50 min.
Poftă bună!
Vă invit să explorați și alte delicatese oferite de Năvodul Plin: Click aici
Bun venit în bucătăria mea, un loc unde magia Crăciunului prinde viață în mirosuri, gusturi și decoruri de poveste! Astăzi vreau să vă povestesc despre o experiență inedită și, în același timp, să vă încânt cu un proiect DIY perfect pentru sărbători: o coroniță de Crăciun delicioasă, gătită chiar pe blaturile Technotop de la Kastamonu.
Coronița de Crăciun pe blaturile Technotop de la Kastamonu: Secretul unui design perfect pentru bucătăria ta!Chiftelele marinate sunt unul dintre preparatele care aduc mereu aminte de gustul copilăriei. Cu o combinație savuroasă de carne de porc și vită, aceste chiftele sunt îmbogățite cu condimente atent alese, iar sosul roșu aromat le completează perfect. Folosind condimentele de la Fuchs, acest preparat devine un adevărat festin pentru papilele gustative.
Chiftele Marinate în sos roșu cu condimente Fuchs
Comentarii
Adaugă comentariu