Placintă cu ton - Năvodul Plin

Astăzi, doresc să împărtășesc cu voi o rețetă absolut delicioasă, iar pentru asta îi am alături pe prietenii de la Năvodul Plin. Când vine vorba de pregătirea mâncărurilor pe bază de pește, atât eu, cât și familia mea, căutăm mereu calitatea și prospețimea. Și pentru că sunt o pasionată de bucătărie și gusturi autentice, am grijă să aleg întotdeauna cele mai bune ingrediente. Cum gama lor variată de produse se potrivește perfect cu ideile și rețetele mele, nu e de mirare ca Năvodul Plin se află mereu pe rafturile din bucătăria mea. Știu că mereu pot conta pe savoarea produselor lor. Și sunt ferm convinsă că, dacă veți încerca rețeta mea de plăcinta cu ton, în doar câteva ore, farfuriile celor dragi vor fi și ele pline de gust.

Placintă cu ton - Năvodul Plin

Ingrediente

  • Ingrediente pentru compoziție
  • 5 cepe albe
  • 6 căței de usuroi
  • 2 ardei verzi
  • 2 ardei kapia
  • 100 ml ulei de măsline
  • 300 g roşii la conservă
  • o conserva de ton în bucăți în suc propriu - Năvodul Plin
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper
  • 1 lingură boia dulce
  • Ingrediente pentru aluat
  • 100 ml apă
  • 1 lingură drojdie uscată
  • 10 g zahăr
  • 1 kg făină
  • 100 ml ulei de măsline
  • 1 ou
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

1. Tăiați ceapa şi usturoiul grosier (2mm x 2mm).

2. Tăiați cuburi ardeii.

3. Într-o tigaie încingeți uleiul de măsline.

4. Adăugați usturoiul, ceapa şi ardeii.

5. Condimentați cu sare, piper și boia dulce.

6. Adăugați conserva de roşii.

7. Scurgeți tonul (click aici) şi amestecați-l cu compoziția de legume. Păstrați lichidul rezultat.

8. Gătiți amestecul timp de aproximativ 20 min.

9. După gătire, strecurați amestecul.

10. Într-un vas mic adăugați apa, drojdia uscată şi zahărul. Amestecați totul foarte bine şi lăsați drojdia să se activeze.

11. Într-un bol mare, amestecați făina, drojdia activată și lichidul scurs de la ton, adăugând treptat uleiul de măsline.

12. Framântați aluatul, adăugând apă atât cât este necesar.

13. Lăsați aluatul să dospească aproximativ 45 min.

14. Aşezați aluatul pe suprafața de lucru şi divizați-l în două părți egale.

15. Întindeți prima parte de aluat cu ajutorul unui sucitor/făcăleț.

16. Tapetați o tavă cu hârtie de copt.

17. Preîncălziți cuptorul la 180 grade (sus şi jos, fără ventilație).

18. Luați aluatul pe sucitor/făcăleț şi aşezați-l frumos în tavă.

19. Distribuiți uniform compoziția de ton și legume.

20. Repetați procesul şi pentru cea de a doua parte de aluat.

21. Acoperiți preparatul cu cea de-a doua parte de aluat.

22. Tăiați surplusul de aluat şi întindeți-l din nou cu ajutorul sucitorului/făcălețului.

23. Tăiați-l fâşii subțiri şi decorați plăcinta cu fâşii subțiri.

24. Într-un vas bateți un ou cu puțin praf de sare şi ungeți plăcinta.

25. Înțepați plăcinta în 5 puncte cu ajutorul unei scobitori.

26. Coaceți preparatul aproximativ 50 min.

Poftă bună!

Vă invit să explorați și alte delicatese oferite de Năvodul Plin: Click aici

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorbă de legume

Ciorbă de legume

Ciorba de legume de vară este o adevărată încântare pentru simțuri, perfectă pentru a celebra bogăția sezonului cald. Această rețetă tradițională românească aduce laolaltă cele mai proaspete legume de sezon într-o supă ușoară și plină de arome naturale. Ciorba este delicat aromatizată cu verdețuri proaspete ce îi conferă un gust revigorant și autentic. Ideală pentru prânzuri ușoare sau cine în familie, ciorba de legume de vară nu doar că hrănește, ci și răcorește, fiind o alegere sănătoasă și savuroasă pentru zilele călduroase.

Ciorbă de legume
Smoothie Panna Cotta

Smoothie Panna Cotta

În universul deliciilor sănătoase unde răsfățul întâlnește nutriția într-un mod cu totul special, rețeta inovatoare a Smoothie-ului Panna Cotta îmbină textura fină și cremoasă a desertului clasic italian Panna Cotta cu prospețimea și vitalitatea unui smoothie plin de vitamine. Perfect pentru a vă începe dimineața cu energie sau pentru a vă răcori într-o după-amiază călduroasă, acest desert sofisticat, dar simplu de preparat, vă va încânta simțurile pe deplin.

Smoothie Panna Cotta
Spanac în sos de roșii și ouă ochiuri

Spanac în sos de roșii și ouă ochiuri

Această rețetă delicioasă și sănătoasă combină spanacul proaspăt cu un sos bogat de roșii și ouă ochiuri perfecte, oferind un echilibru ideal de arome și nutrienți. Spanacul în sos de roșii cu ouă ochiuri este o mâncare versatilă și ușor de preparat, ideală pentru un mic dejun consistent, un prânz rapid sau o cină ușoară, fiind astfel puse în valoare prospețimea spanacului și dulceața naturală a roșiilor, în timp ce ouăle ochiuri adaugă proteine și cremozitate, completând perfect acest preparat simplu, dar savuros.

Spanac în sos de roșii și ouă ochiuri