Spaghete carbonara - cu paste făinoase Băneasa

Spaghete carbonara - cu paste făinoase Băneasa

Spaghete carbonara - cu paste făinoase Băneasa

Ingrediente

  • Spaghete din grău dur Băneasa
  • 4 felii de guanciale
  • 8 ouă
  • 150 g pecorino romano
  • un praf de sare
  • un praf de piper

Mod de preparare

Apreciate și îndrăgite de întreg mapamondul, pastele făinoase ocupă un loc special în bucătăriile fiecăruia dintre noi, deschizând granițele explorării culinare prin varietatea de forme, sortimente și culori disponibile pe piață. Prețul accesibil și diversele modalități de prepare le clasează în topul preferințelor famililor. Astfel, asigură aportul rapid și gustos de carbohidrați și ne oferă, nu doar energie, ci și un aliat prețios în economisirea timpului petrecut în bucătărie.

Cu o prezență de peste 30 de ani pe rafturile cămării noastre, Băneasa se numără printre cei mai mari producători de paste din Europa Centrală și de Est. Iconicul lor logo, ilustrând o moară, și-a pus amprenta în memoria afectivă a tuturor românilor care au trăit momente pline de arome și gust. Fie că era vorba de frământatul cozonacilor în perioada sărbătorilor, de savurarea supei de tăiței, pregătită cu dragoste de mama pentru a lupta cu răceala, sau de momentele de răsfăț oferite de dragii noștri bunici, care ne ademeneau de la joacă cu o porție generoasă de griș în lapte și gem de prune, brandul Băneasa împletește valori precum tradiție, calitate și pasiune pentru a contribui în continuare la povestea gustului autentic din bucătăriile românilor.

Fiind o iubitoare declarată a pastelor, astăzi m-am decis să intru în pielea celebrului Marco Polo. La fel cum acest comerciant remarcabil a importat pastele din Orientul Îndepărtat în Italia, pe la sfârșitul secolului al XIII-lea, și eu am să aduc spaghetele Băneasa în bucătăriile și inimile voastre pentru a pregăti o rețeță de paste carbonara. Așadar, dragii mei, puneți-vă șorțurile și haideți să călătorim împreună în lumea deliciilor italiene alături de Băneasa, așa cum și Marco Polo a călătorit pentru a aduce minunile Orientului nella bella Italia (în frumoasa Italia)!

Mod de preparare

1. Începeți prin a îndepărta șoricul și tăiați guancialele în bucăți mici.

2. Într-o tigaie, prăjiți guancialele până se rumenște bine. Transferați-l apoi într-un bol.

3. Într-o oală, aduceți apa la punctul de fierbere și adăugați puțină sare.

4. Odată ajunsă la punctul de fierbere, adăugați spaghetele din grâu dur de la Băneasa și fierbeți-le până devin al dente.

5. Într-un bol, separați gălbenușurile de albușuri.

6. Deasupra gălbenușurilor răzuiți pecorino romano și adăugați sare, piper și un polonic de apă de la paste.

7. Adăugați pastele în tigaia în care ați prăjit guancialele, presărați sare și piper și amestecați bine.

8. Turnați compoziția de gălbenușuri peste pastele din tigaie și amestecați energic.

9. Transferați pastele în bolul în care ați pus inițial gălbenușurile și adăugați un polonic de apă.

10. Aranjați pastele în farfurii, presărați piper proaspăt, adăugați bucățelele de guanciale și răzuiți puțin pecorino romano.

Poftă bună!

Comentarii

S

Stela Pelion • 16 Ianuarie 2024, 12:29 Felicitari 👍❤️ super bune

B

Bucur Catalin • 16 Ianuarie 2024, 13:04 Absolut perfecte 😍

M

Magdalena Nastasache • 16 Ianuarie 2024, 14:16 Doamne esti fenomen in gătit!Super am sa fac si eu !

B

Bodoc • 16 Ianuarie 2024, 15:54 Ai pus sare la punctele 3, 6 și 7. Pecorino este el însuși sărat.
Aș adăuga punctul 7.5. Opriți focul, că altfel iese omletă și nu vreți asta.
În rest e de bine.
Mulțumim. 👍

R

Roxana Blenche • 13 Februarie 2024, 16:03 Mulțumesc, Stela! 🙏❤️

R

Roxana Blenche • 13 Februarie 2024, 16:04 Madalina, mulțumesc frumos pentru apreciere! 🙏 Aştept feedback-ul tău 🥰

R

Roxana Blenche • 13 Februarie 2024, 16:06 Bodoc, mulțumesc pentru sugestie! 🙏

A

Aura • 01 Iunie 2024, 13:13 Superbe,multumesv

Adaugă comentariu

Ciorbă de legume

Ciorbă de legume

Ciorba de legume de vară este o adevărată încântare pentru simțuri, perfectă pentru a celebra bogăția sezonului cald. Această rețetă tradițională românească aduce laolaltă cele mai proaspete legume de sezon într-o supă ușoară și plină de arome naturale. Ciorba este delicat aromatizată cu verdețuri proaspete ce îi conferă un gust revigorant și autentic. Ideală pentru prânzuri ușoare sau cine în familie, ciorba de legume de vară nu doar că hrănește, ci și răcorește, fiind o alegere sănătoasă și savuroasă pentru zilele călduroase.

Ciorbă de legume
Smoothie Panna Cotta

Smoothie Panna Cotta

În universul deliciilor sănătoase unde răsfățul întâlnește nutriția într-un mod cu totul special, rețeta inovatoare a Smoothie-ului Panna Cotta îmbină textura fină și cremoasă a desertului clasic italian Panna Cotta cu prospețimea și vitalitatea unui smoothie plin de vitamine. Perfect pentru a vă începe dimineața cu energie sau pentru a vă răcori într-o după-amiază călduroasă, acest desert sofisticat, dar simplu de preparat, vă va încânta simțurile pe deplin.

Smoothie Panna Cotta
Spanac în sos de roșii și ouă ochiuri

Spanac în sos de roșii și ouă ochiuri

Această rețetă delicioasă și sănătoasă combină spanacul proaspăt cu un sos bogat de roșii și ouă ochiuri perfecte, oferind un echilibru ideal de arome și nutrienți. Spanacul în sos de roșii cu ouă ochiuri este o mâncare versatilă și ușor de preparat, ideală pentru un mic dejun consistent, un prânz rapid sau o cină ușoară, fiind astfel puse în valoare prospețimea spanacului și dulceața naturală a roșiilor, în timp ce ouăle ochiuri adaugă proteine și cremozitate, completând perfect acest preparat simplu, dar savuros.

Spanac în sos de roșii și ouă ochiuri