Spaghete carbonara - cu paste făinoase Băneasa
Apreciate și îndrăgite de întreg mapamondul, pastele făinoase ocupă un loc special în bucătăriile fiecăruia dintre noi, deschizând granițele explorării culinare prin varietatea de forme, sortimente și culori disponibile pe piață. Prețul accesibil și diversele modalități de prepare le clasează în topul preferințelor famililor. Astfel, asigură aportul rapid și gustos de carbohidrați și ne oferă, nu doar energie, ci și un aliat prețios în economisirea timpului petrecut în bucătărie.
Cu o prezență de peste 30 de ani pe rafturile cămării noastre, Băneasa se numără printre cei mai mari producători de paste din Europa Centrală și de Est. Iconicul lor logo, ilustrând o moară, și-a pus amprenta în memoria afectivă a tuturor românilor care au trăit momente pline de arome și gust. Fie că era vorba de frământatul cozonacilor în perioada sărbătorilor, de savurarea supei de tăiței, pregătită cu dragoste de mama pentru a lupta cu răceala, sau de momentele de răsfăț oferite de dragii noștri bunici, care ne ademeneau de la joacă cu o porție generoasă de griș în lapte și gem de prune, brandul Băneasa împletește valori precum tradiție, calitate și pasiune pentru a contribui în continuare la povestea gustului autentic din bucătăriile românilor.
Fiind o iubitoare declarată a pastelor, astăzi m-am decis să intru în pielea celebrului Marco Polo. La fel cum acest comerciant remarcabil a importat pastele din Orientul Îndepărtat în Italia, pe la sfârșitul secolului al XIII-lea, și eu am să aduc spaghetele Băneasa în bucătăriile și inimile voastre pentru a pregăti o rețeță de paste carbonara. Așadar, dragii mei, puneți-vă șorțurile și haideți să călătorim împreună în lumea deliciilor italiene alături de Băneasa, așa cum și Marco Polo a călătorit pentru a aduce minunile Orientului nella bella Italia (în frumoasa Italia)!
Mod de preparare
1. Începeți prin a îndepărta șoricul și tăiați guancialele în bucăți mici.
2. Într-o tigaie, prăjiți guancialele până se rumenște bine. Transferați-l apoi într-un bol.
3. Într-o oală, aduceți apa la punctul de fierbere și adăugați puțină sare.
4. Odată ajunsă la punctul de fierbere, adăugați spaghetele din grâu dur de la Băneasa și fierbeți-le până devin al dente.
5. Într-un bol, separați gălbenușurile de albușuri.
6. Deasupra gălbenușurilor răzuiți pecorino romano și adăugați sare, piper și un polonic de apă de la paste.
7. Adăugați pastele în tigaia în care ați prăjit guancialele, presărați sare și piper și amestecați bine.
8. Turnați compoziția de gălbenușuri peste pastele din tigaie și amestecați energic.
9. Transferați pastele în bolul în care ați pus inițial gălbenușurile și adăugați un polonic de apă.
10. Aranjați pastele în farfurii, presărați piper proaspăt, adăugați bucățelele de guanciale și răzuiți puțin pecorino romano.
Poftă bună!
Bun venit în bucătăria mea, un loc unde magia Crăciunului prinde viață în mirosuri, gusturi și decoruri de poveste! Astăzi vreau să vă povestesc despre o experiență inedită și, în același timp, să vă încânt cu un proiect DIY perfect pentru sărbători: o coroniță de Crăciun delicioasă, gătită chiar pe blaturile Technotop de la Kastamonu.
Coronița de Crăciun pe blaturile Technotop de la Kastamonu: Secretul unui design perfect pentru bucătăria ta!Chiftelele marinate sunt unul dintre preparatele care aduc mereu aminte de gustul copilăriei. Cu o combinație savuroasă de carne de porc și vită, aceste chiftele sunt îmbogățite cu condimente atent alese, iar sosul roșu aromat le completează perfect. Folosind condimentele de la Fuchs, acest preparat devine un adevărat festin pentru papilele gustative.
Chiftele Marinate în sos roșu cu condimente Fuchs
Comentarii
Stela Pelion • 16 Ianuarie 2024, 12:29 Felicitari 👍❤️ super bune
Bucur Catalin • 16 Ianuarie 2024, 13:04 Absolut perfecte 😍
Magdalena Nastasache • 16 Ianuarie 2024, 14:16 Doamne esti fenomen in gătit!Super am sa fac si eu !
Bodoc • 16 Ianuarie 2024, 15:54 Ai pus sare la punctele 3, 6 și 7. Pecorino este el însuși sărat.
Aș adăuga punctul 7.5. Opriți focul, că altfel iese omletă și nu vreți asta.
În rest e de bine.
Mulțumim. 👍
Roxana Blenche • 13 Februarie 2024, 16:03 Mulțumesc, Stela! 🙏❤️
Roxana Blenche • 13 Februarie 2024, 16:04 Madalina, mulțumesc frumos pentru apreciere! 🙏 Aştept feedback-ul tău 🥰
Roxana Blenche • 13 Februarie 2024, 16:06 Bodoc, mulțumesc pentru sugestie! 🙏
Aura • 01 Iunie 2024, 13:13 Superbe,multumesv
Adaugă comentariu