Rețetă Islere cu Cremă de Ciocolată

Rețetă Islere cu Cremă de Ciocolată

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 g unt la temperatura camerei
  • 140 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 250 g nucă măcinată
  • 500 g făină Băneasa pentru cozonac
  • Pentru cremă:
  • 3 ouă
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 100 ml lapte
  • 100 g cacao
  • 1 esență de rom
  • 200 g unt rece, tăiat cuburi
  • Pentru glazură:
  • 300 g ciocolată amăruie
  • 5 linguri ulei de floarea-soarelui
  • Nucă mărunțită, pentru decor

Mod de preparare

1. Pregătirea aluatului:

Într-un bol, mixați untul, zahărul pudră, zahărul vanilat și nuca măcinată până obțineți o compoziție omogenă.
Adăugați treptat făina, mixând la viteză mică până se încorporează complet.
Scoateți aluatul pe suprafața de lucru, modelați-l, înveliți-l în folie alimentară și lăsați-l la rece timp de 2 ore.

2. Pregătirea cremei:

Într-un bol, bateți ouăle împreună cu un praf de sare, zahărul, zahărul vanilat, laptele, esența de rom și cacao. Amestecați până la omogenizare.
Transferați compoziția într-un bol rezistent la căldură și gătiți-o pe bain-marie, amestecând constant, până când crema se îngroașă și capătă o culoare intensă.
Luați crema de pe foc și adăugați untul rece, cub cu cub, amestecând energic până ce acesta se topește și se încorporează complet.
Lăsați crema să se răcească complet, apoi mixați-o cu un mixer de mână pentru a deveni fină și aerată.

3. Formarea și coacerea biscuiților:

Scoateți aluatul de la frigider și împărțiți-l în două părți.
Pe o suprafață presărată cu făină, întindeți fiecare parte a aluatului între două foi de hârtie de copt până obțineți grosimea dorită.
Decupați cercuri cu ajutorul unui pahar sau al unei forme de biscuiți.
Așezați cercurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 210°C, timp de 10-11 minute. Lăsați-le să se răcească complet.

4. Asamblarea işlerelor:

Transferați crema răcită într-un poș. Aplicați cremă pe jumătate din biscuiți, apoi acoperiți cu ceilalți, formând sandvișuri.
Topiți ciocolata amăruie împreună cu uleiul de floarea-soarelui la bain-marie, amestecând până la omogenizare.
Introduceți partea superioară a fiecărui işler în glazura de ciocolată, apoi presărați nucă mărunțită deasupra.

5. Finalizare:

Serviți-le după ce s-a întărit glazura.

Poftă bună!

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Coronița de Crăciun pe blaturile Technotop de la Kastamonu: Secretul unui design perfect pentru bucătăria ta!

Coronița de Crăciun pe blaturile Technotop de la Kastamonu: Secretul unui design perfect pentru bucătăria ta!

Bun venit în bucătăria mea, un loc unde magia Crăciunului prinde viață în mirosuri, gusturi și decoruri de poveste! Astăzi vreau să vă povestesc despre o experiență inedită și, în același timp, să vă încânt cu un proiect DIY perfect pentru sărbători: o coroniță de Crăciun delicioasă, gătită chiar pe blaturile Technotop de la Kastamonu.

Coronița de Crăciun pe blaturile Technotop de la Kastamonu: Secretul unui design perfect pentru bucătăria ta!
Mango Sticky Rice / Orez lipicios cu mango

Mango Sticky Rice / Orez lipicios cu mango

Deserturile, preparate culinare servite de obicei la finalul mesei, concepute pentru a satisface pofta de dulce și a încheia o masă într-o notă plăcută, pot varia enorm în ceea ce privește ingredientele, texturile, aromele și metodele de preparare. Printre acestea, regăsim deserturile thailandeze ce sunt renumite pentru combinațiile lor unice de arome, culori vibrante și texturi diverse.

Mango Sticky Rice / Orez lipicios cu mango

Banana Bread

Banana Bread este una dintre cele mai exersate rețete de desert, în special în ultimii ani. Deși este super simplu de realizat, te invit să urmărești cum îmi place mie să o prepar. Te asigur că rezultatul va fi absolut delicios!

Banana Bread