Bună dragii mei, Sunt curioasă să aflu: Voi cu ce preparat asociați masa de Paște? Întrebarea vine după ce am realizat că pentru mine, Paștele a fost întotdeauna despre bucuria gustului dulce, mai ales în copilărie. Îmi amintesc cum, în apropierea sărbătorilor de Paște, aveam să mă bucur de o porție generoasă de pască cu multă umplutură, pe care o savuram adesea cu o cană mare de lapte proaspăt muls. Și ghiciți ce? Deși au trecut ani buni, lucrurile nu s-au schimbat prea mult. În continuare mă bucur de textura sa cremoasă, doar că acum alături de o cană cu cafea fierbinte. Așadar, astăzi, mi-am propus să redau viață acelui moment de răsfăț al copilăriei mele cu ajutorul făinii de grâu 000 de la Băneasa. Făina care ocupă un loc privilegiat pe rafturile cămării mele atunci când intenționez să prepar bucate pline de savoare. Și voi, dragii mei, cu ce asociați masa de Paște? Spuneți-mi în comentarii! Sunt tare curioasă să aflu care sunt obiceiurile și preferințele voastre culinare în această perioadă specială a anului.
1. Într-un vas mic, amestecați drojdia, lingura de făină, de zahăr şi laptele.
2. Într-un bol mare adăugați făina (o găsiți aici), gălbunuşurile de ouă, praful de sare şi zahărul. Adăugați amestecul de drojdie și laptele călduț și începeți frământarea.
3. Adăugați untul topit şi continuați frământarea, apoi lăsați aluatul să dospească timp de 1h 30 min.
4. În alt vas amestecați cu ajutorul unui mixer de bucătărie brânza de vaci, coaja de lămâie, zahărul, zahărul vanilat, ouăle şi făina.
5. Adăugați stafidele (compoziția este gata).
6. Presărați făină pe suprafața blatului de lucru și întindeți aluatul cu un sucitor.
7. Taiați o bucățică din aluat şi puneți-o deoparte.
8. Întindeți partea rămasă cu ajutorul unui sucitor.
9. Ungeți o formă (28 cm) cu unt şi tapetați-o cu făină. Apoi transferați aluatul în tavă cu ajutorul sucitorului.
10. Adăugați umplutura şi îndepărtați marginile.
11. Aplatizați marginile spre interior.
12. Întindeti partea de aluat rămasă şi tăiați-o fâşii sau după bunul plac, pentru a decora pasca.
13. Bateți un ou cu puțin praf de sare şi ungeți pasca cu ajutorul unei pensule.
14. Preîncălziți cuptorul la 180 grade şi coaceți pasca timp de 45 - 50 minute până când devine aurie.
Împreună cu Băneasa vă dorim spor la gătit şi poftă bună!
Astazi dragilor, călătorim în Maramures, direct în copilăria mea! Acest fel de mâncare reprezinta fiecare moment din copilăria mea și a tuturor maramureșenilor. Pătratele mari de la Paste Baneasa, care sunt din grâu moale se împletesc perfect cu brânză de burduf și jumarile crocante. Va las pe voi sa descoperiți acum acest univers. Macaroane cu brânză și jumări
Pătrate mari cu jumări și brânzăCiorba de păstăi verzi cu afumătură este o mâncare tradițională românească, savuroasă și reconfortantă, ideală pentru zilele răcoroase. Această ciorbă combină delicatețea păstăilor verzi cu gustul intens al afumăturii (cum ar fi costița sau ciolanul), totul completat cu legume proaspete și acrită cu borș sau lămâie. Servită fierbinte, cu smântână și ardei iute, este o explozie de arome autentice care aduce gustul copilăriei și al meselor în familie.
Ciorbă de păstăi verzi cu afumătură
Comentarii
Adaugă comentariu