Pască cu aluat - Băneasa

Bună dragii mei, Sunt curioasă să aflu: Voi cu ce preparat asociați masa de Paște? Întrebarea vine după ce am realizat că pentru mine, Paștele a fost întotdeauna despre bucuria gustului dulce, mai ales în copilărie. Îmi amintesc cum, în apropierea sărbătorilor de Paște, aveam să mă bucur de o porție generoasă de pască cu multă umplutură, pe care o savuram adesea cu o cană mare de lapte proaspăt muls. Și ghiciți ce? Deși au trecut ani buni, lucrurile nu s-au schimbat prea mult. În continuare mă bucur de textura sa cremoasă, doar că acum alături de o cană cu cafea fierbinte. Așadar, astăzi, mi-am propus să redau viață acelui moment de răsfăț al copilăriei mele cu ajutorul făinii de grâu 000 de la Băneasa. Făina care ocupă un loc privilegiat pe rafturile cămării mele atunci când intenționez să prepar bucate pline de savoare. Și voi, dragii mei, cu ce asociați masa de Paște? Spuneți-mi în comentarii! Sunt tare curioasă să aflu care sunt obiceiurile și preferințele voastre culinare în această perioadă specială a anului.

Pască cu aluat - Băneasa
Pască cu aluat - Băneasa
Pască cu aluat - Băneasa
Pască cu aluat - Băneasa
Pască cu aluat - Băneasa

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cocoșel de pădure confiat cu mămăligă și sos de vin roșu cu ciuperci

Cocoșel de pădure confiat cu mămăligă și sos de vin roșu cu ciuperci

Cocoșel de pădure confiat cu mămăligă și sos de vin roșu cu ciuperci
Pătrate mari cu jumări și brânză

Pătrate mari cu jumări și brânză

Astazi dragilor, călătorim în Maramures, direct în copilăria mea!  Acest fel de mâncare reprezinta fiecare moment din copilăria mea și a tuturor maramureșenilor. Pătratele mari de la Paste Baneasa, care sunt din grâu moale se împletesc perfect cu brânză de burduf și jumarile crocante.  Va las pe voi sa descoperiți acum acest univers. Macaroane cu brânză și jumări 

Pătrate mari cu jumări și brânză
Ciorbă de păstăi verzi cu afumătură

Ciorbă de păstăi verzi cu afumătură

Ciorba de păstăi verzi cu afumătură este o mâncare tradițională românească, savuroasă și reconfortantă, ideală pentru zilele răcoroase. Această ciorbă combină delicatețea păstăilor verzi cu gustul intens al afumăturii (cum ar fi costița sau ciolanul), totul completat cu legume proaspete și acrită cu borș sau lămâie. Servită fierbinte, cu smântână și ardei iute, este o explozie de arome autentice care aduce gustul copilăriei și al meselor în familie.

Ciorbă de păstăi verzi cu afumătură