Îmi ador bucătăria și asta e de la sine înțeles. Prin prisma meseriei de bucătar, o percep ca fiind locul meu de joacă, acolo unde magia se materializează în preparate gustoase. Iar ca orice loc de joacă, trebuie să dispună de suficiente jucării care să mă ajute în procesul creativ - ingrediente, ustensile, aparatură calitativă și, cel mai important, de un blat de bucătărie versatil, rezistent și ușor de curățat. Alegerea mea? Kastamonu! Cu toate că nu sunt o descoperire recentă, gama de produse oferite de aceștia este garantat visul oricărui pasionat de bucătărie. De ce spun asta? Pentru că atât blaturile de lucru, cât și panourile decorative sunt extrem de elegante și ușor de curățat. Cine petrece multe ore în bucătărie știe cât de importantă este componenta timpului. Cine ar vrea să piardă ore în șir curățând suprafața de lucru, după 3-4 h de stat în spatele aragazului, nu-i așa? Eu cu siguranță n-aș face asta, iar soacra mea e de aceeași părere. Aflați în preajma sărbătorilor pascale ne-am gândit să pregătim o rețetă delicioasă de miel umplut care a durat aproximativ 4 h. In ciuda timpului îndelungat, procesul a fost chiar plăcut, Kastamonu devenindu-ne un partener de nădejde la finalizarea acestuia. Zece minute mai târziu, familia se delecta cu unul dintre cele mai gustoase preparate de Paste, bucătăria sclipea, iar eu radiam de fericire!
1. Îndepărtați pielea de pe partea superioară a mielului pentru a crea un buzunar și coaseți eventualele rupturi cu ață și ac.
2. Tocați mărunt organele crude de miel.
3. Într-o cratiță încălziţi untura de porc şi uleiul de floarea soarelui, adăugând cepele tăiate cubulețe.
4. Adăugați organele tocate în cratiță, amestecând continuu şi energic.
5. Tăiați mărunt ceapa verde și pătrunjelul și adăugați-le în cratiță, amestecând bine.
6. Condimentați cu sare și piper după gust.
7. Într-un bol, bateți ouăle crude.
8. Amestecați miezul de pâine şi pesmetul împreună cu ouăle bătute, apoi condimentați sare şi piper.
9. Tocați mărunt ouăle fierte şi adăugați-le în amestecul de ou și pesmet.
10. Transferați amestecul în cratiță și amestecați bine.
11. Condimentați cu sare şi piper după gust.
12. Frecați interiorul buzunarului de la miel cu sare.
13. Umpleți mielul cu compoziția preparată și coaseți buzunarul cu ață și ac.
14. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
15. Aşezați mielul într-o tavă şi adăugați o cană cu apă în jurul lui.
16. Ungeți mielul cu ulei de floarea soarelui şi boia dulce. Adăugați bucăți de slănină afumată crestată pentru un plus de gust.
17. Acoperiți mielul cu folie de aluminiu şi lăsați-l în cuptor pentru aproximativ 3 h sau până când este fraged și bine copt.
Poftă bună!
Blaturile de lucru şi panourile decorative, menționate în postare, pot fi găsite aici: Kastamonu
Astazi dragilor, călătorim în Maramures, direct în copilăria mea! Acest fel de mâncare reprezinta fiecare moment din copilăria mea și a tuturor maramureșenilor. Pătratele mari de la Paste Baneasa, care sunt din grâu moale se împletesc perfect cu brânză de burduf și jumarile crocante. Va las pe voi sa descoperiți acum acest univers. Macaroane cu brânză și jumări
Pătrate mari cu jumări și brânzăCiorba de păstăi verzi cu afumătură este o mâncare tradițională românească, savuroasă și reconfortantă, ideală pentru zilele răcoroase. Această ciorbă combină delicatețea păstăilor verzi cu gustul intens al afumăturii (cum ar fi costița sau ciolanul), totul completat cu legume proaspete și acrită cu borș sau lămâie. Servită fierbinte, cu smântână și ardei iute, este o explozie de arome autentice care aduce gustul copilăriei și al meselor în familie.
Ciorbă de păstăi verzi cu afumătură
Comentarii
Adaugă comentariu