Miel umplut - Kastamonu

Îmi ador bucătăria și asta e de la sine înțeles. Prin prisma meseriei de bucătar, o percep ca fiind locul meu de joacă, acolo unde magia se materializează în preparate gustoase. Iar ca orice loc de joacă, trebuie să dispună de suficiente jucării care să mă ajute în procesul creativ - ingrediente, ustensile, aparatură calitativă și, cel mai important, de un blat de bucătărie versatil, rezistent și ușor de curățat. Alegerea mea? Kastamonu! Cu toate că nu sunt o descoperire recentă, gama de produse oferite de aceștia este garantat visul oricărui pasionat de bucătărie. De ce spun asta? Pentru că atât blaturile de lucru, cât și panourile decorative sunt extrem de elegante și ușor de curățat. Cine petrece multe ore în bucătărie știe cât de importantă este componenta timpului. Cine ar vrea să piardă ore în șir curățând suprafața de lucru, după 3-4 h de stat în spatele aragazului, nu-i așa? Eu cu siguranță n-aș face asta, iar soacra mea e de aceeași părere. Aflați în preajma sărbătorilor pascale ne-am gândit să pregătim o rețetă delicioasă de miel umplut care a durat aproximativ 4 h. In ciuda timpului îndelungat, procesul a fost chiar plăcut, Kastamonu devenindu-ne un partener de nădejde la finalizarea acestuia. Zece minute mai târziu, familia se delecta cu unul dintre cele mai gustoase preparate de Paste, bucătăria sclipea, iar eu radiam de fericire!

Miel umplut - Kastamonu
Miel umplut - Kastamonu
Miel umplut - Kastamonu

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cocoșel de pădure confiat cu mămăligă și sos de vin roșu cu ciuperci

Cocoșel de pădure confiat cu mămăligă și sos de vin roșu cu ciuperci

Cocoșel de pădure confiat cu mămăligă și sos de vin roșu cu ciuperci
Pătrate mari cu jumări și brânză

Pătrate mari cu jumări și brânză

Astazi dragilor, călătorim în Maramures, direct în copilăria mea!  Acest fel de mâncare reprezinta fiecare moment din copilăria mea și a tuturor maramureșenilor. Pătratele mari de la Paste Baneasa, care sunt din grâu moale se împletesc perfect cu brânză de burduf și jumarile crocante.  Va las pe voi sa descoperiți acum acest univers. Macaroane cu brânză și jumări 

Pătrate mari cu jumări și brânză
Ciorbă de păstăi verzi cu afumătură

Ciorbă de păstăi verzi cu afumătură

Ciorba de păstăi verzi cu afumătură este o mâncare tradițională românească, savuroasă și reconfortantă, ideală pentru zilele răcoroase. Această ciorbă combină delicatețea păstăilor verzi cu gustul intens al afumăturii (cum ar fi costița sau ciolanul), totul completat cu legume proaspete și acrită cu borș sau lămâie. Servită fierbinte, cu smântână și ardei iute, este o explozie de arome autentice care aduce gustul copilăriei și al meselor în familie.

Ciorbă de păstăi verzi cu afumătură