Weekend culinar în București - Zen Sushi București

Weekend culinar în București - Zen Sushi București

Konnichiwa, dragii mei!

Astăzi vom porni într-o călătorie culinară fascinantă către Țara Soarelui Răsare, dar fără să părăsim granițele capitalei noastre. Bucureștiul este un oraș cosmopolit, plin de diversitate și cu o gamă largă de restaurante cu specific internațional. Așadar, putem explora bucătăria japoneză autentică chiar aici, în inima orașului, la restaurantul Zen Sushi București.

În momentul în care pășim în restaurant, suntem întâmpinați de o atmosferă autentică, înconjurați de detalii specifice culturii japoneze. Cel mai fascinant pentru mine a fost iazul cu pești Koi. Cunoscuți pentru culorile lor vibrante, aceștia adaugă acea notă de eleganță și rafinament terasei restaurantului.

De la design și până la meniu poți să intuiești că în spatele acestui concept se află cineva pasionat de bun gust și perfecțiune. Iulian, clasat în primii 10 cei mai buni sushi chefi din lume, a reușit să obțină nu doar un loc de onoare în Campionatul Mondial de Sushi, ci și să lase o amprentă unică în lumea bucătăriei japoneze.

Odată așezați la masă am fost întâmpinați de unul dintre cel mai prietenos și bine pregătit personal din industrie. Ospătarii ne-au oferit imediat recomandări delicioase pentru a ne bucura de o experiență culinară de neuitat. Printre sugestiile primite pentru primul fel s-au numărat două supe asiatice, una originară din Japonia (Sea food udon) și cealaltă din Thailanda (Thai Soup).

Fie că optați pentru aroma algelor de mare cu caracatiță sau pentru dulceața laptelui de cocos combinată cu fructele de mare cu tentă picantă ambele variante vă vor încânta simțurile.

Dacă și voi iubiți renumitele păstăi de soia japoneze, Edamame, e musai să le încercați și aici. Prăjite pe grătar și servite cu usturoi și ulei de susan îți deschid instant apetitul.

Ca fel principal am optat pentru Beef loin. Bucățile de carne de vită pregătite la grătar, conferă o crustă exterioară crocantă și o textură fragedă în interior. Sosul de trufe adaugă un gust intens și parfumat.

Sashimi Menu, senzația serii, este o alegere excelentă pentru iubitorii de pește crud, oferind o varietate de bucăți proaspete și delicate de somon, ton și biban de mare. Fiecare bucățică este tăiată cu grijă pentru a evidenția frumusețea și calitatea peștelui. Aici, bucătarii pregătesc totul cu maximă atenție și migală, punându-și amprenta artistică asupra prezentării finale a preparatelor.

Un alt dish nipon care ne-a suprins prin explozia de gusturi a fost Yellowtail Usuzukuri. Bucățile subțiri de yellowtail tăiate cu atenție și dispuse artistic pe farfurie, acoperite în sos truffle yuzu capătă o textura untoasă absolut delicioasă.

Desertul Yuzu & macha cake este tot ceea ce ai nevoie pentru a completa experiența culinară la Zen Sushi. Extrem de rafinat, tortul asiatic îmbină aromele exotice ale ceaiului verde cu prospețimea cremei de yuzu.

Aștept cu nerăbdare să revin la Zen Sushi, un restaurant care ridică standardele de calitate si servicii, oferind experiențe de neuitat tuturor celor care aleg să le treacă pragul.

Dacă doriți să testați o gamă largă de preparate japoneze, pregătite cu pricepere și măiestrie, adăugați https://zensushibucuresti.ro/ pe lista voastră de favorite.

Sayonara!

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Weekend culinar în București - Coclintă Brasserie

Weekend culinar în București - Coclintă Brasserie

Weekend culinar în București - Coclintă Brasserie
Weekend culinar în București - Arome

Weekend culinar în București - Arome

Weekend culinar în București - Arome
Weekend culinar în București - The Temple Social Pub

Weekend culinar în București - The Temple Social Pub

Weekend culinar în București - The Temple Social Pub