Weekend culinar în București - Coclintă Brasserie

Weekend culinar în București - Coclintă Brasserie

La mulți ani, dragii mei!

Sper ca aceste rânduri să vă găsească sănătoși și bucuroși pe fiecare dintre voi! Nu știu cum v-au trecut vouă sărbătorile de iarnă, dar pentru mine au fost așa cum mi le-am dorit: cu multă liniștite. Și cât de bine mi-a prins! ❤ (cu toate că o parte din mine a dus dorul sărbătorilor de acasă, din Maramureș). Mirosul plăcintelor proaspăt coapte, a lemnelor care pocnesc în foc sau a cetinii de brad sunt elementele care mă fac să vibrez și azi. Există o magie aparte în a petrece sărbătorile acasă, indiferent de cum și unde definim "acasă" fiecare dintre noi.

Poate că nu am ajuns în Maramureș anul trecut de Crăciun, însă întâmplarea face că am avut șansa de a mă bucura de o bucățică din "acasă" la Coclintă Brasserie. Un proiect, care din câte am înțeles, a luat naștere destul de recent și care își propune să aducă în atenția lumii tradiționala coclintă, o turtă făcută din aluat nedospit, coaptă cu grijă pe plita sobei.

Răsfoind prin meniul restaurantului, mi-am oprit privirea la sucul copilăriei: compotul de mere. A fost atât de bun, încât am observat că majoritatea clienților prezenți au decis să-l comande, aproape pe fiecare masă fiind așezat un pahar de compot.

Cum altfel să fii început masa dacă nu cu Coclintă “de glorii”, adică clasica plăcintă cu telemea, smântână și cozi de ceapă verde. De la textura aluatului și până la compoziție, totul a fost PER-FECT! Singurul minus este că s-a terminat prea repede (hah).

Următoarea pe listă, Coclinta “tricoloare”, a ascuns un strat generos de spanac, brânză și măsline. A fost o combinație aparte care mi-a plăcut la fel de mult ca prima comandată. Gustul subtil al măslinelor mi s-a părut că aduce o notă distinctivă, ușor grecească, în timp ce spanacul și brânza transformă preparatul într-o opțiune ideală pentru brunch.

Nicio masă nu poate fi considerată completă fără (da, ai ghicit! Desert 🍰), așa că am optat pentru Coclinta "cu amor". Combinând crema de caimac și fructele, această coclintă s-a metamorfozat în cel mai rafinat și gustos desert tradițional. Nu știu cum sunt celelalte coclinte dulci, însă vă asigur că aceasta a fost pur și simplu... de vis. După cele două variante sărate, această delicatesă a încheiat brunch-ul într-un mod perfect, fiind pregătiți să plecăm de la masă sătui și mulțumiți de această nouă descoperire culinară.

Dragilor, aceasta a fost experiența mea culinară cu turta din aluat. Sunt curioasă să aflu dacă ați încercat vreodată coclinta și în ce combinații ați savurat-o. Dacă nu ați avut încă această ocazie și sunteți curioși să descoperiți un preparat tradițional reinviat, Coclintă Brasserie de pe Calea Victoriei vă oferă o multitudine de variante și arome.

Vă doresc un An Nou fericit, plin de sănătate, bucurii și experiențe culinare deosebite! Vă pup! ❤

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Weekend culinar în București - Arome

Weekend culinar în București - Arome

Weekend culinar în București - Arome
Weekend culinar în București - The Temple Social Pub

Weekend culinar în București - The Temple Social Pub

Weekend culinar în București - The Temple Social Pub
Weekend culinar în București - Heat

Weekend culinar în București - Heat

Weekend culinar în București - Heat