Ciorbă de burtă

Roxana Blenche iti prezinta cea mai simpla si delicioasa reteta de ciorba de burta! Alaturi de Blenchef, acest preparat se realizeaza super usor. Urmareste reteta video de ciorba de burta si explicatiile pas cu pas pentru un rezultat de exceptie!🍵

Ingrediente

  • 1 kg burtă de vită prefiartă
  • 900 g smântână grasă (pentru oală de 5 L)
  • 8 ouă
  • 3 morcovi (1,5 la pentru stocul de oase de vită şi 1,5 pentru răzuit în ciorbă)
  • 7 căței de usturoi
  • 200 g gogoşari în oțet
  • 2 g sare
  • 2 g piper
  • 1 g foi de dafin
  • 1 g boabe de piper
  • stoc de oare de vită
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 ml oțet
  • 1,5 kg oase de vită cu măduvă (rasol) sau piept de vită cu mult os

Mod de preparare

S𝐭𝐨𝐜 𝐝𝐞 𝐯𝐢𝐭ă
1. Într-o oală mare puneți la fiert oasele de vită cu măduvă/pieptul de vită cu mult os împreună cu foile de dafin, boabele de piper și sarea aprox 1,5 h.

2. După ce ați obținut stocul de oase de vită treceti-l prin strecurătoare.

C𝐢𝐨𝐫𝐛ă 𝐝𝐞 𝐛𝐮𝐫𝐭ă
1. Într-o oală de 5 L adăugați stocul de vită şi burta prefiartă.

2. Adăugaţi un morcov şi jumătate.

3. Lăsați oala pe foc timp de 30 min.

4. Separați gălbenuşurile de albuş (vom folosi doar galbenuşurile).

5. Frecați bine smântâna cu gălbenuşurile de ou.

6. Răzuiți un morcov jumătate pe partea fină a razătoarei.

7. Tăiați gogoşarii în oțet fâşi lungi şi subțiri.

8. Zdrobiți cățeii de usturoi într-un mojar.

9. Peste usturoiul zdrobit adăugați sare şi puțin ulei de măsline.

10. Într-o tigaie căliți morcovul răzuit în puțin ulei de floarea soarelui pentru aprox. 7 min. Apoi lăsați-l deoparte până ciorba de burtă atinge punctul de fierbere.

11. Adăugați usturoiul în ciorba de burtă şi amestecați bine.

12. Pentru a evita ca smântâna frecată cu gălbenuşurile de ou să se taie, vă recomand ca mai întâi să adăugați în compoziție puțină ciorbă treptat, repetând procedeul de aprox. 2 ori. Apoi adăugați compoziția în oala cu ciorbă amestecând continuu cu ajutorul polonicului.

13. Adăugați morcovul şi gogoşarii.

14. Adăugați sare, piper şi oțet.

✨Poftă bună!✨

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorbă de păstăi verzi cu afumătură

Ciorbă de păstăi verzi cu afumătură

Ciorba de păstăi verzi cu afumătură este o mâncare tradițională românească, savuroasă și reconfortantă, ideală pentru zilele răcoroase. Această ciorbă combină delicatețea păstăilor verzi cu gustul intens al afumăturii (cum ar fi costița sau ciolanul), totul completat cu legume proaspete și acrită cu borș sau lămâie. Servită fierbinte, cu smântână și ardei iute, este o explozie de arome autentice care aduce gustul copilăriei și al meselor în familie.

Ciorbă de păstăi verzi cu afumătură
Ciorbă de legume

Ciorbă de legume

Ciorba de legume de vară este o adevărată încântare pentru simțuri, perfectă pentru a celebra bogăția sezonului cald. Această rețetă tradițională românească aduce laolaltă cele mai proaspete legume de sezon într-o supă ușoară și plină de arome naturale. Ciorba este delicat aromatizată cu verdețuri proaspete ce îi conferă un gust revigorant și autentic. Ideală pentru prânzuri ușoare sau cine în familie, ciorba de legume de vară nu doar că hrănește, ci și răcorește, fiind o alegere sănătoasă și savuroasă pentru zilele călduroase.

Ciorbă de legume
Borș ucrainean de sfeclă

Borș ucrainean de sfeclă

Roxana Blenche a pregatit o reteta traditional ucraineana, delicioasa si usor de facut! Daca ai pofta de un bors original, un altfel de ciorba, incearca aceasta reteta de bors ucrainean (bors rusesc) cu sflecla rosie. Usor de facut si bogata in gust, acest preparat este pe atat de apetisant pe cat arata.

Borș ucrainean de sfeclă