Borș ucrainean de sfeclă

Roxana Blenche a pregatit o reteta traditional ucraineana, delicioasa si usor de facut! Daca ai pofta de un bors original, un altfel de ciorba, incearca aceasta reteta de bors ucrainean (bors rusesc) cu sflecla rosie. Usor de facut si bogata in gust, acest preparat este pe atat de apetisant pe cat arata.

Ingrediente

  • 2 buc sfeclă
  • 400 ml borş
  • 500 g oase de porc
  • 500 g pulpă de porc
  • 250 g suc de roşii
  • 6 buc cartofi
  • 1 leg leuştean
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 200 g țelină
  • 150 g varză

Mod de preparare

Stoc din oase de porc

1. Într-un vas puneți oase de porc, puțină pulpă de porc şi apă.

2. Lăsați vasul să fiarbă aprox 2 h.

3. Strecurați supa obținută şi lăsați-o la răcit.

Borş ucrainean de sfeclă

1. Curățați şi tăiați toate legumele grosier.

2. Căliți morcovul, țelina şi ceapa într-un vas cu puțin ulei.

3. Curățați şi tăiați cartofii cubulețe.

4. Tăiați varza.

5. O parte din sfeclă tăiați-o cuburi, iar cealată parte dați-o pe răzătoare.

6. Adăugăți stocul obținut din oasele de porc peste legumele călite.

7. Tăiați pulpa de porc fiartă (folosită pentru stocul din oase de porc) cubulețe mici.

8. Adăugați cartofii, carnea tăiată cubulețe, carnea cu os, sucuk de roşii, sfecla cuburi, sfecla rasă şi varza.

9. Adăugați sare şi piper şi lăsați ciorba la fiert.

10. Adăugați borşul şi lăsați ciorba la fiert aprox 5 min.

11. Tocați leuşteanul şi adăugați-l în ciorba.

Poftă bună

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorbă de păstăi verzi cu afumătură

Ciorbă de păstăi verzi cu afumătură

Ciorba de păstăi verzi cu afumătură este o mâncare tradițională românească, savuroasă și reconfortantă, ideală pentru zilele răcoroase. Această ciorbă combină delicatețea păstăilor verzi cu gustul intens al afumăturii (cum ar fi costița sau ciolanul), totul completat cu legume proaspete și acrită cu borș sau lămâie. Servită fierbinte, cu smântână și ardei iute, este o explozie de arome autentice care aduce gustul copilăriei și al meselor în familie.

Ciorbă de păstăi verzi cu afumătură
Ciorbă de legume

Ciorbă de legume

Ciorba de legume de vară este o adevărată încântare pentru simțuri, perfectă pentru a celebra bogăția sezonului cald. Această rețetă tradițională românească aduce laolaltă cele mai proaspete legume de sezon într-o supă ușoară și plină de arome naturale. Ciorba este delicat aromatizată cu verdețuri proaspete ce îi conferă un gust revigorant și autentic. Ideală pentru prânzuri ușoare sau cine în familie, ciorba de legume de vară nu doar că hrănește, ci și răcorește, fiind o alegere sănătoasă și savuroasă pentru zilele călduroase.

Ciorbă de legume
Ciorbă de burtă

Ciorbă de burtă

Roxana Blenche iti prezinta cea mai simpla si delicioasa reteta de ciorba de burta! Alaturi de Blenchef, acest preparat se realizeaza super usor. Urmareste reteta video de ciorba de burta si explicatiile pas cu pas pentru un rezultat de exceptie!🍵

Ciorbă de burtă