Stufat de berbecuț

Chef Roxana Blenche iți arată cum prepari pas cu pas rețeta de Stufat de berbecuț - By Blenchef

Ingrediente

  • 1.5 kg cotlete de berbecuț
  • 500 g piept cu os de berbecuț
  • 2 leg leurdă
  • 2 leg ceapă verde
  • 2 leg usturoi verde
  • 1 leg mărar
  • 1 leg pătrunjel
  • 500 ml suc de roșii
  • 1 kg cartofi noi
  • 1 g sare
  • 1 g piper
  • 100/150 ml ulei de floarea soarelui
  • Condimente necesare pentru marinată:
  • 1 g foi de dafin
  • 1 g boia dulce/afumată
  • 1 g cimbru
  • 1 g ceapă uscată
  • 1 g usturoi pudră
  • 1 g pulbere de hribi
  • 1 g rozmarin verde

Mod de preparare

Berbecuț

1. Într-un bol turnați uleiul de floarea soarelui.

2. Adăugați condimentele necesare pentru marinată și amestecați bine.

3. Puneți carnea de miel în marinată și lăsați-o să stea.

4. Tăiați ceapa verde, usturoiul verde, leaurda.

5. Tocați câteva fire de pătrunjel și mărar.

6. Puneți cartofii la fiert într-un vas cu apă și puțină sare.

7. Turnați un fir de ulei în oala de fontă și lăsați-o la încins.

8. Adăugați bucățiile de carne.

9. Adăugați verdeața tăiată și tocată.

10. Turnați sucul de roșii și apa.

11. Preîncălziți cuptorul la temperatura de 160 grade.

12. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați-l la cuptor aprox. 40 min.

13. După ce s-au fiert cartofii, tăiați-i în 4.

14. Adăugați un fir de ulei de măsline și puțină sare.

15. Tocați câte un fir de ceapă verde, mărar, pătrunjel și adăugați-le peste cartofi.

16. După ce stufatul de berbecuț este gata, tocați puțină verdeață (ceapă verde, mărar și pătrunjel) pe care să o presărați deasupra.

Muștar de casă

1. Înainte cu o zi puneți la rehidratat, în apă rece, 300 g de boabe de muștar și lăsați-le la frigider până a doua zi.

2. Strecurați apa.

3. Puneți apă la fiert și opăriți muștarul (cu cât se opărește mai mult, cu atât muștarul devine mai dulce).

4. Într-un mixer adăugați boabele de piper strecurate, 50 ml oțet de mere, puțină sare și apă minerală.

5. Mixați bine ingredientele.

6. Pentru o culoare frumoasă vă recomand să adăugați curcuma, iar pentru iuțeală puțin hrean.

7. Adăugați puțină miere și smântână pentru cremozitate.

Tips

  • Pentru a încălzi uniform carnea vă recomand să folosiți o oala de fontă (Crockpot România este cea folosită de mine).

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cocoșel de pădure confiat cu mămăligă și sos de vin roșu cu ciuperci

Cocoșel de pădure confiat cu mămăligă și sos de vin roșu cu ciuperci

Cocoșel de pădure confiat cu mămăligă și sos de vin roșu cu ciuperci
Sarmale cu carne de porc ca la Maramureș

Sarmale cu carne de porc ca la Maramureș

Chef Roxana Blenche iți arata cum prepari pas cu pas reteta de Sarmale cu carne de porc de la Maramures - By Blenchef

Sarmale cu carne de porc ca la Maramureș

Langosi cu brânză sărată și verdeață

Langosi cu brânză sărată și verdeață