Langosi cu brânză sărată și verdeață

Ingrediente

  • Aluat
  • 2 linguri de sare cu vârf
  • 2 linguri de zahăr
  • 40 g drojdie proaspătă
  • 1 ou
  • 300 ml lapte
  • 1 kg făină
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • apă - treptat în funcție de cât cere făina
  • Topping
  • smântână
  • mix de cozi de ceapă verde şi mărar proaspăt
  • brânză telemea

Mod de preparare

1. Încălziți puțin laptele şi adăugăți zahărul.

2. Adăugați drojdia şi lăsați să acționeze câteva minute.

3. În bolul de mixer adăugați făina, oul şi laptele cu drojdie.

4. Începți procesul de frământare, adăugând apă treptat.

5. Adăugați uleiul şi sarea.

6. Frământați bine.

7. Transferați aluatul într-un vas şi lăsați-l la dospit 1 h.

8. Ungeți masa de lucru cu ulei de floarea soarelui.

9. Întindeți bine aluatul (170 g/langoş) cu ajutorul degetelor (nu se întinde cu sucitorul) 1

0. Prăjiți langoşii într-o tigaie cu ulei de floarea soarelui pe ambele părți.

11. Ungeți langoşii cu smântână.

12. Răzăliți brânza telemea deasupra.

13. Adăugaţi mixul de cozi de ceapă verde şi mărar proaspăt.

Tips

  • Un langoş ar trebui să aibă în jur de 170 g aluat

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cocoșel de pădure confiat cu mămăligă și sos de vin roșu cu ciuperci

Cocoșel de pădure confiat cu mămăligă și sos de vin roșu cu ciuperci

Cocoșel de pădure confiat cu mămăligă și sos de vin roșu cu ciuperci
Sarmale cu carne de porc ca la Maramureș

Sarmale cu carne de porc ca la Maramureș

Chef Roxana Blenche iți arata cum prepari pas cu pas reteta de Sarmale cu carne de porc de la Maramures - By Blenchef

Sarmale cu carne de porc ca la Maramureș
Stufat de berbecuț

Stufat de berbecuț

Chef Roxana Blenche iți arată cum prepari pas cu pas rețeta de Stufat de berbecuț - By Blenchef

Stufat de berbecuț