Cocoșel de pădure confiat cu mămăligă și sos de vin roșu cu ciuperci

Portii
2
Cocoșel de pădure confiat cu mămăligă și sos de vin roșu cu ciuperci

Ingrediente

  • Mămăligă rapidă (din făină integrală) – Băneasa
  • 2 cocoșei de pădure, curățați și pârliți
  • Ierburi aromatice proaspete: cimbru, salvie, rozmarin
  • 250 g untură de porc
  • 1 L ulei de floarea-soarelui
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 ceapă, tăiată grosier
  • 500 ciuperci proaspete
  • 150 ml vin roșu sec
  • pudră de demi-glace
  • 100 ml smântână lichidă
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt pentru decor

Mod de preparare

1. Curățați și pârliți cocoșeii, apoi asezonați-i uniform cu sare și piper proaspăt măcinat.
2. Așezați cocoșeii într-o tavă împreună cu crenguțele de cimbru, salvie și rozmarin.
3. Adăugați untura și uleiul de floarea-soarelui, asigurându-vă că cocoșeii sunt bine acoperiți de grăsime. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 150°C și lăsați cocoșeii să se confieze lent, până devin fragezi și aromați.
4. Într-o tigaie încăpătoare, puneți uleiul de măsline și adăugați ceapa tăiată grosier. Căliți ceapa până devine aurie, apoi adăugați ciupercile și sotați-le până încep să capete o culoare ușor caramelizată. Turnați vinul roșu și lăsați-l să fiarbă la foc mic, până când se reduce și își intensifică aromele.
5. Într-un vas mic, dizolvați pudra de demi-glace în puțin sos de vin din tigaie, amestecând bine pentru a obține o consistență fină. Turnați compoziția înapoi în tigaia cu ciuperci, apoi adăugați smântâna lichidă. Amestecați totul cu grijă și opriți focul.
6. Într-o cratiță, puneți apă la fiert cu un praf de sare. Amestecați bine și gătiți până obțineți o mămăligă cu o textură omogenă.
7. Așezați mămăliga pe farfurie, turnați sosul de ciuperci și vin roșu deasupra, astfel încât să acopere o parte din mămăligă, iar apoi adăugați cocoșelul confiat deasupra. Adăugați pătrunjel tocat.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Sarmale cu carne de porc ca la Maramureș

Sarmale cu carne de porc ca la Maramureș

Chef Roxana Blenche iți arata cum prepari pas cu pas reteta de Sarmale cu carne de porc de la Maramures - By Blenchef

Sarmale cu carne de porc ca la Maramureș
Stufat de berbecuț

Stufat de berbecuț

Chef Roxana Blenche iți arată cum prepari pas cu pas rețeta de Stufat de berbecuț - By Blenchef

Stufat de berbecuț

Langosi cu brânză sărată și verdeață

Langosi cu brânză sărată și verdeață