Risotto cu buratta

Chef Roxana Blenche iți arată cum prepari pas cu pas rețeta de Risotto cu burrata - By Blenchef

Ingrediente

  • 100 g ceapă albă
  • 40 g ciuperci de pădure mix uscate
  • 50 g parmezan
  • 70 g orez arborio
  • 15 ml ulei de măsline
  • 2 g sare
  • 50 ml vin alb sec
  • 2 g pulbere de hribi
  • 1 buc burrata
  • 30 g unt
  • Microgeens – decor

Mod de preparare

1. Tăiați ceapa brunoaz (cubulețe de 2mm x 2 mm).

2. Turnați un pahar cu apă caldă peste ciupercile de pădure uscate și lăsați-le la

rehidratat.

3. Căliți ceapa, la foc mediu, în puțin ulei de măsline.

4. Adăugați risottoul în tigaie și prăjiți-l împreună cu ceapa timp de 2-3 minute.

5. Adăugați vinul alb sec.

6. Adăugați apă treptat și fierbeți orezul 70-80% (al dente).

7. Adăugați pulberea de hribi, sarea și amestecați bine.

8. Adăugați ciupercile de pădure rehidratate.

9. Puneți piper (preferabil din râșniță).

10. Adăugați puțină salsa de trufe (opțional).

11. Opriți focul, puneți un cub de unt pentru cremozitate și adăugați parmezanul.

12. Pentru intensificarea gustului, turnați un fir de ulei de trufe în compoziție.

13. Buratta se pune deasupra risottoului de trufe, în farfuria din care doriți să serviți preparatul.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cocoșel de pădure confiat cu mămăligă și sos de vin roșu cu ciuperci

Cocoșel de pădure confiat cu mămăligă și sos de vin roșu cu ciuperci

Cocoșel de pădure confiat cu mămăligă și sos de vin roșu cu ciuperci
Sarmale cu carne de porc ca la Maramureș

Sarmale cu carne de porc ca la Maramureș

Chef Roxana Blenche iți arata cum prepari pas cu pas reteta de Sarmale cu carne de porc de la Maramures - By Blenchef

Sarmale cu carne de porc ca la Maramureș
Stufat de berbecuț

Stufat de berbecuț

Chef Roxana Blenche iți arată cum prepari pas cu pas rețeta de Stufat de berbecuț - By Blenchef

Stufat de berbecuț