Piept de rață cu piure de morcovi

Chef Roxana Blenche iți arată cum prepari pas cu pas rețeta de Piept de Rață cu piure de morcovi

Ingrediente

  • 250 g piept de rață
  • 50 g vișine
  • 10 g sare afumată
  • 300 ml vin roșu sec
  • 50 g piure morcovi
  • 250 g sparanghel
  • 1 g cimbru
  • 1 g rozmarin
  • 10 ml ulei de măsline
  • 1 g sare afumată
  • 150 g zahăr

Mod de preparare

Piept de rață

1. Crestați pieptul de rață cât mai fin, și pe o parte și pe cealaltă, cu un cuțit cu lamă foarte ascuțită.

2. Pieptul de rață se prăjește într-o tigaie fară ulei, așezat cu pielea în jos, la foc mediu.

3. Imediat după ce pieptul de rață a început să își lase grăsimea, puneți ierburile aromatice (cimbrul și rozmarinul).

4. După ce partea cu piele a pieptului de rață a devenit crocantă, întoarceți pieptul pe partea cealaltă și prăjiți-l aprox. 2-3 minute.

5. Preîncălziți cuptorul la 170 grade.

6. Așezați pieptul de rață într-o tavă și lăsați-l în cuptor timp de 6 minute.

7. După ce este gata, scoateți-l din cuptor și lăsați-l să se odihnească.

8. Tăiați pieptul de rață și presărați puțină sare și piper pe partea interioară a cărnii.

9. Asigură-te că îndepărtezi partea lemnoasă a sparanghelului (proces foarte ușor). Trebuie doar să îndoi ușor sparanghelul, iar acesta se va rupe singur de partea mai tare.

10. Puneți spranghelul în aceeași tigaie în care a fost prăjt și pieptul de rață.

11. Adăugați puțină apă peste sparanghel și gătiți-l la foc mediu.

12. Presărați puțină sare afumată.

13. După ce s-a gătit, scoateți-l pe o farfurie.

Sos pentru pieptul de rață

1. Turnați vinul roșu într-o oală.

2. Adăugați vișinele.

3. Adăugați zaharul.

4. Așezați oala pe foc mare și lăsați-o până când textura compoziției este asemeni unui sirop.

Piure de morcovi

https://www.youtube.com/watch?v=jqGMI4-zueo&t=38s

Tips

  • În timpul sezonului vă recomand să folosiți vișine proaspete. În afara sezonului puteți să folosiți vișine congelate.
  • Pentru a știi dacă sosul de vișine este sau nu gata, luați din compoziție cu o linguriță. Dacă rămâne pe linguriță o peliculă roșie, înseamnă sosul este gata.
  • Pentru cei dintre voi care preferați pieptul de rață bine făcut (well done), lăsați-l mai mult de 6minute la cuptor.Înainte de a servi rața, aceasta trebuie lăsată să se odihnească. În acest fel nu va lăsa sânge în farfurie.
  • Pentru decor vă recomand utilizarea unui biberon și al unui posch.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cocoșel de pădure confiat cu mămăligă și sos de vin roșu cu ciuperci

Cocoșel de pădure confiat cu mămăligă și sos de vin roșu cu ciuperci

Cocoșel de pădure confiat cu mămăligă și sos de vin roșu cu ciuperci
Sarmale cu carne de porc ca la Maramureș

Sarmale cu carne de porc ca la Maramureș

Chef Roxana Blenche iți arata cum prepari pas cu pas reteta de Sarmale cu carne de porc de la Maramures - By Blenchef

Sarmale cu carne de porc ca la Maramureș
Stufat de berbecuț

Stufat de berbecuț

Chef Roxana Blenche iți arată cum prepari pas cu pas rețeta de Stufat de berbecuț - By Blenchef

Stufat de berbecuț