Obrăjori de porc cu piure de cartofi și trufe

Chef Roxana Blenche iti arata cum prepari pas cu pas reteta de Obrajori de Porc cu Piure de Cartofi si Trufe

Ingrediente

  • 2 kg obrăjori de porc
  • 2 g foi dafin
  • 2 g sare
  • 2 g piper proaspăt măcinat
  • 5 g rozmarin verde
  • 2 buc morcovi
  • 1 buc țelină
  • 2 buc ceapă albă
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • 150 ml vin roșu
  • 1,5 kg cartofi
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apă
  • 250 g unt
  • 5 g salsa trufe
  • 2 g sare afumată
  • Plante microgreens (pentru decor)

Mod de preparare

Obrăjori de porc

1. Curățați țelina, ceapa și morcovul.

2. Tăiați morcovul rondele.

3. Tăiați ceapa și țelina grosier.

4. Aveți nevoie de o oală de fontă.

5. Adăugați în oală uleiul de floarea soarelui, legumele tăiate, frunzele de rozmarin verde și foile de dafin.

6. Așezați obrăjorii de porc în oală și tunați vinul roșu deasupra.

7. Adăugați piperul proaspăt, sarea și 100 ml de apă.

8. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

9. Acoperiți oala cu un capac și lăsați-o în cuptor până este gata.

Piure de cartofi și trufe

1. Pentru rețeta piureului de cartofi vă invit să urmăriți episodul 3 accesând linkul:

https://www.youtube.com/watch?v=jqGMI4-zueo.

2. Adăugați salsa de trufe peste piureul de cartofi și amestecați bine compoziția.

3. Adăugați piureul de cartofi în posh, răsuciți ca o centrifugă, iar apoi tăiați vârful poshului cu ajutorul unei foarfece.

Tips

  • Vă recomand oalele de fontă de la Crockpot România.
  • Pentru platingul piureului vă recomand să utilizați un posh (pungă pentru ornare patiserie).
  • La final presărați puțină sare afumată și piper proaspăt măcinat din râșniță.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Sarmale cu carne de porc ca la Maramureș

Sarmale cu carne de porc ca la Maramureș

Chef Roxana Blenche iți arata cum prepari pas cu pas reteta de Sarmale cu carne de porc de la Maramures - By Blenchef

Sarmale cu carne de porc ca la Maramureș
Stufat de berbecuț

Stufat de berbecuț

Chef Roxana Blenche iți arată cum prepari pas cu pas rețeta de Stufat de berbecuț - By Blenchef

Stufat de berbecuț

Langosi cu brânză sărată și verdeață

Langosi cu brânză sărată și verdeață