Mușchi de vită la cuptor

Cu ocazia Sarbatorilor de iarna, Roxana Blenche a pregatit un fel principal ideal pentru reuniunea cu familia sau prietenii. Perfecta pentru masa de Revelion, reteta de beef Wellington, sau muschi de vita la cuptor, acest preparat este bogat in savoare si gust. Beef Wellington este o reteta gourmet, insa alaturi de Blenchef si friteuza cu aer cald Breville, o vei realiza cu usurinta!

Ingrediente

  • 300 g ciuperci
  • 200 g ceapă albă
  • 300 g muṣchi de vită
  • 1 foitaj
  • 2 buc. clătite sărate
  • 20 g pătrunjel
  • 1 cub de vită
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 ou
  • 1 g piper
  • 1 g sare

Mod de preparare

1. Curățați ceapa ṣi tăiați-o cubulețe.

2. Tăiați ciupercile cubulețe.

3. Într-o tigaie adăugați uleiul de floarea soarelui.

4. Adăugați ceapa ṣi ciupercile.

5. Adăugați sarea ṣi piperul negru.

6. Adăugați puțină apă ṣi cubul de vită.

7. După ce s-au gătit ciupercile transferați-le într-un bol.

8. Fasonați carnea de vită.

9. Adăugați puțin ulei de măsline într-o tigaie.

10. Prajiți cărnea pe toate laturile.

11. Adăugați sare.

12. Desfaceți foitajul ṣi puneți clătita peste foitaj.

13. Tăiați excesul de foitaj.

14. Adăugați ciupercile.

15. Aşezați muşchiul de vită central.

16. Adăugați puțin pătrunjel proaspăt tocat.

17. Închideți foietajul, iar cu fâşiile de foitaj rămase creați un model, folosindu-vă imaginația.

18. În tăvița grill/tavă normală întindeți o foaie de copt pe care aşezați preparatul.

19. Bateți un ou şi ungeți întreaga suprafață de aluat.

20. Preîncălziți cuptorul/setați friteuza la 180 grade.

21. Introduceți preparatul în cuptor/friteuză pentru 20 min. Verificați preparatul şi mai lăsați-l încă 15 min la 180 grade.

Poftă bună!

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Sarmale cu carne de porc ca la Maramureș

Sarmale cu carne de porc ca la Maramureș

Chef Roxana Blenche iți arata cum prepari pas cu pas reteta de Sarmale cu carne de porc de la Maramures - By Blenchef

Sarmale cu carne de porc ca la Maramureș
Stufat de berbecuț

Stufat de berbecuț

Chef Roxana Blenche iți arată cum prepari pas cu pas rețeta de Stufat de berbecuț - By Blenchef

Stufat de berbecuț

Langosi cu brânză sărată și verdeață

Langosi cu brânză sărată și verdeață