Gulaș

Chef Roxana Blenche iti arata cum prepari pas cu pas reteta de Reteta de Gulas I Roxana Blenche | Meat Revolution - Episodul 5

Ingrediente

  • 1 kg black angus gulaș
  • 5 g boia dulce
  • 20 g pastă de ardei iute
  • 50 g bulion de vită
  • 3 g pudră de chimen/semințe de chimen
  • 250 ml suc de roșii
  • o jumătate de ardei iute
  • 300 g morcov
  • 50 g rădăcină de pătrunjel
  • 250 g ceapă
  • 60 g cartofi
  • 1 legatură de pătrunjel sau leuștean, în funcție de preferințe
  • 1 g sare
  • 1 g piper

Mod de preparare

1. Se curăță morcovii, rădăcina de pătrunjel, cartofii și ceapa.

2. Tăiați rondele morcovii și rădăcina de pătrunjel.

3. Ceapa se taie mare.

4. Tăiați rondele ardeiul iute.

5. Într-o oală/tigaie– eu am folosit o tigaie – se incinge uleiul, se adaugă legumele și se călesc ușor.

6. Între timp preîncălziți cuptorul la 170-180 grade - gătire rapidă sau 140-150 grade - gătire lentă.

7. Recomandarea mea este să adăugați și o crenguță de rozmarin în tigaia unde se călesc legumele.

8. Adăugați carnea de vită peste legume și căliți-o.

9. Presărați pudră de chimen, boia, sare, piper și amestecați.

10. Adăugați bulionul de vită, pasta de ardei iute, bulionul de roșii și amestecați.

11. Turnați deasupra apă cât să acopere carnea și adăugați cartofii.

12. Tigaia se va introduce în cuptor:
2-3 ore la 140-150 grade - gătire lentă;
mai putin de 2 ore la 170-180 grade - gătire rapidă;

Tips

  • Dacă dispuneți de suficient timp vă recomand să gătiți gulașul în cuptor la temperatură joasă - 140-150 grade – gătire lentă.
  • Pentru obținerea unui gulaș absolut delicios vă recomand să gătiți bulionul de vită în casă.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cocoșel de pădure confiat cu mămăligă și sos de vin roșu cu ciuperci

Cocoșel de pădure confiat cu mămăligă și sos de vin roșu cu ciuperci

Cocoșel de pădure confiat cu mămăligă și sos de vin roșu cu ciuperci
Sarmale cu carne de porc ca la Maramureș

Sarmale cu carne de porc ca la Maramureș

Chef Roxana Blenche iți arata cum prepari pas cu pas reteta de Sarmale cu carne de porc de la Maramures - By Blenchef

Sarmale cu carne de porc ca la Maramureș
Stufat de berbecuț

Stufat de berbecuț

Chef Roxana Blenche iți arată cum prepari pas cu pas rețeta de Stufat de berbecuț - By Blenchef

Stufat de berbecuț