Ficăței de pui cu piure de cartofi

Chef Roxana Blenche iți arată cum prepari pas cu pas rețeta de Ficaței de pui cu piure de cartofi

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g ceapă albă
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 500 g ficăței de pui
  • 2 g boia dulce
  • 2 g piper
  • 700 g cartofi
  • 3 g sare
  • 10 g pătrunjel
  • 200 g unt
  • 50 ml lapte

Mod de preparare

Ficăței

1. Tăiați ceapa Julien.

2. Puneți uleiul de floarea soarelui într-o oală și căliți ceapa, la foc mediu, până ce aceasta devine translucentă.

3. Îndepărtați pielița de pe ficat și prăjiți-l împreună cu ceapa călită.

4. Adăugați boiaua dulce.

5. Adăugați piperul.

6. Turnați deasupra apă cât să acoperiți conținutul și înăbușiți sub capac, la foc mediu, până este gata ficatul.

7. Adăugați pătrunjelul tocat mărunt.

8. Adăugați piper.

9. Adăugați un praf de sare.

Cartofi piure

1. Pentru început, cartofii se spală bine, apoi se curăță de coajă.

2. Tăiați cartofii în patru.

3. Adăugați apă .

4. Adăugați sarea.

5. Puneți cartofii la fiert pe foc mediu.

6. După ce au fiert, scurgeți cartofii și zdrobiții fin, cât sunt fierbinți în timp ce adăugați untul și sarea.

7. Adăugați laptele

Tips

  • Folosiți piper din râșniță pentru un gust mai pronunțat.
  • Dacă doriți să serviți cartofii pufoși și aspectuoși, ca la restaurant, trebuie să treceți conținutul printr-o sită cu ajutorul unei spatule de plastic.
  • Pentru platingul piureului vă recomand să utilizați un posh (pungă pentru ornare patiserie).

Comentarii

G

Gusti • 22 Februarie 2023, 16:45 test

Adaugă comentariu

Cocoșel de pădure confiat cu mămăligă și sos de vin roșu cu ciuperci

Cocoșel de pădure confiat cu mămăligă și sos de vin roșu cu ciuperci

Cocoșel de pădure confiat cu mămăligă și sos de vin roșu cu ciuperci
Sarmale cu carne de porc ca la Maramureș

Sarmale cu carne de porc ca la Maramureș

Chef Roxana Blenche iți arata cum prepari pas cu pas reteta de Sarmale cu carne de porc de la Maramures - By Blenchef

Sarmale cu carne de porc ca la Maramureș
Stufat de berbecuț

Stufat de berbecuț

Chef Roxana Blenche iți arată cum prepari pas cu pas rețeta de Stufat de berbecuț - By Blenchef

Stufat de berbecuț