Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

      Ardei umpluți cu carne de porc în sos alb

      Roxana Blenche iti prezinta o super reteta de ardei umpluti....cu un twist delicios!😋 Reteta de ardei umpluti este una dintre cele mai populare retete de mancare gatita in casele romanilor. Urmareste reteta explicata by Blenchef si vezi cum acest preparat traditional este dus la un alt nivel!

      Ingrediente

      • 1 morcov
      • 1 păstârnac
      • 3 cepe
      • 600 ml bulion de casă
      • 10 g cimbru verde
      • 70 g orez
      • 9 buc ardei româneşti
      • 1,5 kg carne tocată de porc
      • 50 ml ulei de floarea soarelui
      • 400 g smântână
      • 3 linguri făină
      • 1 g piper
      • 1 g sare
      • 1 leg mărar
      • 4 g boia dulce

      Mod de preparare

      1. Curățați şi tăiați grosier cepele şi păstârnacul.

      2. Dați morcovul pe o răzătoare.

      3. Căliți legumele în puțin ulei de floarea soarelui.

      4. Adăgați sare, boia dulce şi piper.

      5. Transferați compoziția într-un vas adânc.

      6. Adăugați orezul şi carnea tocată de porc.

      7. Amestecați foarte bine toate ingredientele.

      8. Spălați ardeii şi decupați-le câte un calăpăcel în apropierea codițelor. Apoi scoateți cu grijă cotorul şi scuturați-i bine de sâmburi.

      9. Pe fundul unei oale mari aşezați crenguțele de cimbru verde.

      10. Umpleți ardeii cu compoziția obținută şi acoperiți-i cu capacele tăiate.

      11. Adăugați cimbru verde deasupra.

      12. Adăugați bulionul şi apa.

      13. Acoperiți oala cu un capac şi introduceți-o la cuptor la 160 grade pentru aprox 1:30 h. Apoi creşteți tenperatura la 180 grade şi lăsați preparatul încă 1 h la cuptor.

      Îngroșeală

      ◾ Într-un vas adânc adăugați 3 linguri de făină, apă călduță, smântână, piper şi sare. Apoi amestecați bine toate ingredientele.

      14. Strecurați 1/2 din zeama de pe ardei peste îngroşeala obținută şi gătiți-o la foc mic aprox 2-3 min. Apoi adăugați compoziția obținută peste ardei şi restul de zeama rămasă şi dați în clocot aprox. 5 min.

      15. Adăugați mărar proaspăt tocat.

      🤍Poftă bună!🤍

      Comentarii

      Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

      Adaugă comentariu

      Cocoșel de pădure confiat cu mămăligă și sos de vin roșu cu ciuperci

      Cocoșel de pădure confiat cu mămăligă și sos de vin roșu cu ciuperci

      Cocoșel de pădure confiat cu mămăligă și sos de vin roșu cu ciuperci
      Sarmale cu carne de porc ca la Maramureș

      Sarmale cu carne de porc ca la Maramureș

      Chef Roxana Blenche iți arata cum prepari pas cu pas reteta de Sarmale cu carne de porc de la Maramures - By Blenchef

      Sarmale cu carne de porc ca la Maramureș
      Stufat de berbecuț

      Stufat de berbecuț

      Chef Roxana Blenche iți arată cum prepari pas cu pas rețeta de Stufat de berbecuț - By Blenchef

      Stufat de berbecuț