Tartă de ciocolată cu năut

Blenchef vine astazi cu o reteta inedita de desert. Daca vrei sa duci reteta de tarta de ciocolata la un alt nivel, D'aucy iti vine in ajutor cu un ingredient versatil! Nautul in combinatie cu caramelul sarat si ciocolata belgiana fac ca rezultatul final sa fie un mélange inedit de arome. Roxana Blenche iti arata cel mai simplu mod in care sa prepari aceasta reteta de tarta delicioasa cu naut.

Ingrediente

  • Crusta de tartă
  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 1 g sare
  • 20 g zahăr
  • 10 g cacao
  • 1 buc gălbenuș de ou
  • 40 ml apă rece
  • Compoziție
  • 150 g năut
  • 30 g unt
  • 200 g zahăr
  • 60 g frișcă lichidă
  • 10 g sare maldon
  • 100 g fructe de pădure

Mod de preparare

C𝐫𝐮𝐬𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝐭𝐚𝐫𝐭ă

1. Frământați foarte bine toate ingredientele.

2. Aluatul obținut se dă prin folie de prospețime (alimentară) și se lasă la frigider aprox. 30 min.

3. Întindeți aluatul la 1,5 cm grosime.

4. Puneți aluatul în forma de tartă dorită.

5. Înțepați aluatul cu ajutorul unei furculițe.

6. Preîncălziți cuptorul la 180 grade.

7. Introduceți tarta în cuptor și lăsați-o să stea aprox. 15 min.

C𝐨𝐦𝐩𝐨𝐳𝐢ț𝐢𝐞

1. Tocați o parte din boabele de năut cu ajutorul unui cuțit.

2. Restul de boabe rămase, vor fi folosite întregi.

3. Într-o tigaie adăugați zahăr și apă, iar apoi lăsați tigaia pe foc mediu.

4. Într-o oală mică adăugați smântâna lichidă și lăsați-o pe foc până atinge punctul de fierbere.

5. Odată atins punctul de fierbere opriți focul și adăugați ciocolata belgiană.

6. Amestecați compoziția până ce aceasta se omogenizează.

7. Cu ajutorul unui blender vertical de mână pasați ganacheul de ciocolată pentru a obține o cremă cât mai fină.

8. Adăugați untul în tigaia cu zahăr și apă.

9. Adăugați smântâna lichidă.

10. Adăugați boabele de năut (tocate + întregi).

11. Opriți focul și amestecați energic.

12. Compoziția se lasă la răcit aprox. 5-6 ore.

13. Adăugați caramelul cu năut deasupra tartei și întindeți bine compoziția pe toată suprafața.

14. Presărați deasupra câteva boabe de năut.

15. Adăugați ganacheul de ciocolată deasupra statului de caramel.

16. Presărați puțină sare maldon.

17. Tarta se lasă la rece peste noapte în frigider.

18. Înainte de a servi tarta, presărați câțiva fulgi de sare maldon, adăugați câteva boabe de năut și fructele dorite.

Tips

  • Pentru a evita umflarea aluatului adăugați o foaie de copt deasupra tartei și câteva boabe de fasole.
  • În cazul în care după ce ați adăugat untul în tigaia cu zahăr și apă, acesta nu s-a legat, vă recomand să utilizați blenderul pentru omogenizarea compoziția.
  • Caramelul cu năut poate fi ținut la temperatura camerei mai multe zile.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Mango Sticky Rice / Orez lipicios cu mango

Mango Sticky Rice / Orez lipicios cu mango

Deserturile, preparate culinare servite de obicei la finalul mesei, concepute pentru a satisface pofta de dulce și a încheia o masă într-o notă plăcută, pot varia enorm în ceea ce privește ingredientele, texturile, aromele și metodele de preparare. Printre acestea, regăsim deserturile thailandeze ce sunt renumite pentru combinațiile lor unice de arome, culori vibrante și texturi diverse.

Mango Sticky Rice / Orez lipicios cu mango

Banana Bread

Banana Bread este una dintre cele mai exersate rețete de desert, în special în ultimii ani. Deși este super simplu de realizat, te invit să urmărești cum îmi place mie să o prepar. Te asigur că rezultatul va fi absolut delicios!

Banana Bread

Panna Cotta cu mango

Un desert absolut delicios pentru cei cu pofte dulci. Împreună cu Nobo îți arătăm cum se face rețeta de Panna Cotta cu mango, o rețeă de desert care, desi sofisticată, se face foarte ușor!

Panna Cotta cu mango