Pară fiartă în vin cu cremă de ciocolată albă și păstârnac - Rețeta de la Chefi La Cuțite

Chef Roxana Blenche iti arata cum prepari pas cu pas reteta de Para fiarta în vin cu crema de ciocolata alba si pastarnac - Reteta Chefi La Cutite

Ingrediente

  • 1 buc păstârnac
  • 1 buc pară
  • 100 g căpșuni
  • 400 ml vin roze
  • 100 ml frișcă
  • 3 g curcuma
  • 50 g zahăr
  • 1 buc portocală (pentru coajă)

Mod de preparare

1. Curățați păstârnacul cu ajutorul unui peeler și tăiați-l cuburi mari.

2. Adăugați cuburile într-o oală.

3. Adăugați 100 ml de frișcă lichidă peste păstârnac și puneți-l la fiert.

4. Curățați para cu ajutorul unui peeler.

5. Tăiați-i capătul pentru a vă asigura că stă în poziție verticală și așezați-o într-o oală.

6. Adăugați vinul roze peste.

7. Adăugați zahărul și puțină curcuma pentru culoare.

8. Adăugați apa și coajă de portocală.

9. Tăiem un cerc din hartie de copt cu diametrul puțin mai mare decât cel al oalei și îl așezăm deasupra în așa fel încât să atingă perele.

10. Puneți oala la fiert pe foc.

11. Tăiați căpșunile pe din două.

12. Adăugați căpșunile în tigaie.

13. Adăugați zahăr și puțină apă după care puneți tigaia pe foc.

14. După ce a fiert para, aceasta trebuie răcită la frigider aprox 1h / 1:30 h.

15. Cu ajutorul unui blender, mixați păstârnacul și adăugați puțin din zeama în care a fiert.

16. Adăugați ciocolata albă peste piureul fierbinte și amestecați.

17. Turnați compoziția într-un vas și continuați să amestecați până când se topește ciocolata.

Montarea preparatului

1. Cu ajutorul unei linguri puneți mousseul de păstârnac central, pe o farfurie plată.

2. Așezați para în mijlocul mousseului și răzuiți deasupra puțină ciocolată albă.

3. Cu ajutorul unei lingurițe adăugați sosul de căpșuni peste mousseul de păstârnac, evitând para.

4. Adăugați bucățile de căpșuni.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Mango Sticky Rice / Orez lipicios cu mango

Mango Sticky Rice / Orez lipicios cu mango

Deserturile, preparate culinare servite de obicei la finalul mesei, concepute pentru a satisface pofta de dulce și a încheia o masă într-o notă plăcută, pot varia enorm în ceea ce privește ingredientele, texturile, aromele și metodele de preparare. Printre acestea, regăsim deserturile thailandeze ce sunt renumite pentru combinațiile lor unice de arome, culori vibrante și texturi diverse.

Mango Sticky Rice / Orez lipicios cu mango

Banana Bread

Banana Bread este una dintre cele mai exersate rețete de desert, în special în ultimii ani. Deși este super simplu de realizat, te invit să urmărești cum îmi place mie să o prepar. Te asigur că rezultatul va fi absolut delicios!

Banana Bread

Panna Cotta cu mango

Un desert absolut delicios pentru cei cu pofte dulci. Împreună cu Nobo îți arătăm cum se face rețeta de Panna Cotta cu mango, o rețeă de desert care, desi sofisticată, se face foarte ușor!

Panna Cotta cu mango