Ciorbă de pui a la grec

Chef Roxana Blenche (Blenchef.ro) vine cu o nouă rețetă delicioasă! Ciorbă de pui a la grec, preparatul perfect pentru perioada de după sărbători. O ciorbă tradițională foarte îndrăgită, în interpretarea Roxanei Blenche. Spor la gătit!

Portii
4
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 200 g țelină
  • 200 g ceapă albă
  • 5p ml uei de floarea soarelui
  • 1 pui întreg
  • 6 ouă
  • 700 g smântână
  • 100 ml oțet
  • 3 frunze de dafin
  • 3 g concentrat de legume
  • 50 g orez
  • 1 g sare
  • 1 g piper
  • 4 lămâi
  • 1 legătură de mărar

Mod de preparare

1. Curățați morcovii, păstârnacul, țelină şi ceapa.

2. Tăiați legumele brunoise (cubulețe de 2mm).

3. Într-o cratiță adăugați ulei de floarea soarelui, după care adăugați legumele pentru a le căli.

4.Tranşați puiul.

5. Adăgați bucățiile de pui dorite.

6. Adăgați apă, frunze de dafin, concentrat de legume si orez.

7. Scoateți carnea pentru a se răci.

8. Separati gălbenuşurile de albuşuri.

9. Într-un vas amestecați gălbenuşurile, iar apoi adăugați smântâna.

10. Scoateți carnea de pe os, tăiați-o cuburi sau fâşii şi adăugați-o în supă.

11. Adăgați sare şi piper negru proaspăt măcinat.

12. Adăugați zeama de lămâie şi oțetul.

13. Adăugați treptat puțină supă în vasul amestecului de ou cu smântână pentru ca acesta să ia temperatura supei (evităm astfel aspectul de supă tăiată).

14. Adăugați apoi compozitia în vasul cu supă.

15. Tocați mărarul şi adăgați-l în supă.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorbă de legume

Ciorbă de legume

Ciorba de legume de vară este o adevărată încântare pentru simțuri, perfectă pentru a celebra bogăția sezonului cald. Această rețetă tradițională românească aduce laolaltă cele mai proaspete legume de sezon într-o supă ușoară și plină de arome naturale. Ciorba este delicat aromatizată cu verdețuri proaspete ce îi conferă un gust revigorant și autentic. Ideală pentru prânzuri ușoare sau cine în familie, ciorba de legume de vară nu doar că hrănește, ci și răcorește, fiind o alegere sănătoasă și savuroasă pentru zilele călduroase.

Ciorbă de legume
Ciorbă de burtă

Ciorbă de burtă

Roxana Blenche iti prezinta cea mai simpla si delicioasa reteta de ciorba de burta! Alaturi de Blenchef, acest preparat se realizeaza super usor. Urmareste reteta video de ciorba de burta si explicatiile pas cu pas pentru un rezultat de exceptie!🍵

Ciorbă de burtă
Borș ucrainean de sfeclă

Borș ucrainean de sfeclă

Roxana Blenche a pregatit o reteta traditional ucraineana, delicioasa si usor de facut! Daca ai pofta de un bors original, un altfel de ciorba, incearca aceasta reteta de bors ucrainean (bors rusesc) cu sflecla rosie. Usor de facut si bogata in gust, acest preparat este pe atat de apetisant pe cat arata.

Borș ucrainean de sfeclă