Paste cu roșii cherry și busuioc

Chef Roxana Blenche iti arata cum prepari pas cu pas reteta de Paste cu roșii cherry și busuioc gata în 2 timpi și 3 mișcări

Ingrediente

  • 2 căței de usturoi
  • 5 g anșoa
  • 120 g roșii cherry
  • 50 g unt
  • 5 g busuioc
  • 1 g sare
  • 1 g piper
  • 10 g ricotta afumată
  • 50 ml gin

Mod de preparare

1. Curățați cățeii de usturoi și zdrobiți-i cu ajutorul lamei cuțitului.

2. Tocați mărunt 5 g de file de anșoa.

3. Tăiați roșiile cherry pe din două.

4. Puneți apă la fiert într-o oală.

5. Adăugați puțină sare și un fir de ulei.

6. Într-o tigaie turnați puțin ulei de măsline.

7. Adăugați usturoiul si bucățiile de anșoa.

8. Adăugați roșiile cherry.

9. Adăugați ginul.

10. Adăugați jumătate din cantitatea de unt și câteva frunze de busuioc.

11. Adăugați piper negru proaspăt din râșniță și puțină sare.

12. Odată ce apa a atins punctul de fierbere, adăugați pastele și lăsați-le la fiert.

13. După ce au fiert pastele, acestea se pun direct în sos cu ajutorul unui clește.

14. Adăugați cantiatea de unt rămasă.

15. Mai adăugați câteva frunze de busuioc proaspăt și amestecați bine.

Tips

  • În cazul în care postiți, cremozitatea sosului se obține adăugând unt în loc de apă.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Paste bolognese

Paste bolognese

Astazi te invit sa incerci o reteta simpla de paste bolognese (ragu de vita) by Blenchef! Aceasta reteta de paste este perfecta pentru o cina romantica! Cu cativa pasi simpli vei avea un preparat de paste bolognese de care te vei indragosti! Vezi reteta video de Paste Bolognese.

Paste bolognese
Paste fresh și reci pentru vară

Paste fresh și reci pentru vară

Chef Roxana Blenche iti arata cum prepari pas cu pas reteta de Paste Fresh și reci pentru vara - reteta simpla și rapida pentru mai multe zile

Paste fresh și reci pentru vară
Paste AOP - Aglio, olio e peperoncino

Paste AOP - Aglio, olio e peperoncino

Chef Roxana Blenche iti arata cum prepari pas cu pas reteta de Paste AOP - Aglio, Olio e Peperoncino - By BLENCHEF

Paste AOP - Aglio, olio e peperoncino