Paste bolognese

Astazi te invit sa incerci o reteta simpla de paste bolognese (ragu de vita) by Blenchef! Aceasta reteta de paste este perfecta pentru o cina romantica! Cu cativa pasi simpli vei avea un preparat de paste bolognese de care te vei indragosti! Vezi reteta video de Paste Bolognese.

Ingrediente

  • 80g spaghete uscate
  • 200g carne tocată de vită
  • 50g carne porc
  • 50g morcovi
  • 100g ceapă albă
  • 50g țelină
  • 150g suc de roșii
  • 100g vin roșu
  • 5g oregano fresh
  • 5g busuioc
  • 100g caș învechit
  • sare și piper după gust
  • 1 buc mozzarella/burrata
  • microplante
  • ulei floarea soarelui

Mod de preparare

1. Curățați morcovul, ceapa și țelina.

2. Tăiați morcovul, ceapa și țelina brunoaz (2mm x 2 mm).

3. Adăugați puțin ulei într-o tigaie, iar apoi adăugați legumele.

4. După ce s-au rumenit legumele, adăugați carnea de vită și porc și prăjiți-o bine.

5. Adăugați sarea și vinul roșu.

6. Adăugați bulionul.

7. Adăugați câteva frunze de oregano și busuioc proaspete.

8. Amestecați bine, iar apoi adăugați puțină apă.

9. Lăsați compoziția la fiert aprox 4 h (în acest timp adăugați apă constant până obțineți sosul dorit).

10. După ce sosul este gata, răzăliți cașul învechit.

11. La final adăugați încă câteva frunze de busuioc și oregano proaspete și sosul este gata.

12. Între timp puneți apă la fiert și fierbeți pastele.

13. După ce pastele au fiert, cu ajutorul unui clește adăugați-le peste sos.

14. Adăugați puțină apă de pe paste și lăsați-le aprox 1 min să fiarbă în sos.

Tips

  • Pastele nu se spală niciodată sub jet de apă.
  • Pastele trebuie sa fie al dente.
  • Vă recomand să serviți pastele fie cu o mozzarela deasupra,fie cu o burrata.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Paste fresh și reci pentru vară

Paste fresh și reci pentru vară

Chef Roxana Blenche iti arata cum prepari pas cu pas reteta de Paste Fresh și reci pentru vara - reteta simpla și rapida pentru mai multe zile

Paste fresh și reci pentru vară
Paste cu roșii cherry și busuioc

Paste cu roșii cherry și busuioc

Chef Roxana Blenche iti arata cum prepari pas cu pas reteta de Paste cu roșii cherry și busuioc gata în 2 timpi și 3 mișcări

Paste cu roșii cherry și busuioc
Paste AOP - Aglio, olio e peperoncino

Paste AOP - Aglio, olio e peperoncino

Chef Roxana Blenche iti arata cum prepari pas cu pas reteta de Paste AOP - Aglio, Olio e Peperoncino - By BLENCHEF

Paste AOP - Aglio, olio e peperoncino