Eclere Franțuzești - cu cafea arabica Julius Meinl

În fiecare dimineață, cafeaua ne trezește simțurile și ne pregătește pentru ziua care urmează. Dar v-ați întrebat vreodată ce se întâmplă atunci când această băutură aromată și energizantă se întâlnește cu arta bucătăriei?

Portii
6
Timp pregatire
95 minute
Timp coacere
25 minute
Eclere Franțuzești - cu cafea arabica Julius Meinl

Ingrediente

  • 1. ALUAT PÂTE À CHOUX
  • 225 ml lapte integral
  • 3 g sare
  • 5 g zahăr
  • 100 g unt
  • 135 g făină
  • 15 g cacao
  • 260 g ouă întregi
  • 2. CROQLIN
  • 100 g unt
  • 125 g zahăr brun
  • 125 g făină
  • 3. CREMĂ PENTRU ECLERE
  • 250 ml lapte
  • 250 ml cafea Julius Meinl
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • linguri de zahăr
  • 100 g unt rece
  • 15 g cafea arabică proaspăt
  • măcinată Julius Meinl

Mod de preparare

1. ALUAT PÂTE À CHOUX

Într-o crăticioară la foc mediu, combinați laptele, untul, zahărul și sarea. Încălziți
amestecul până când începe să fiarbă.

Adăugați făina bloc (toată cantitatea odată), amestecând cu o spatulă de silicon.

Gătiți amestecul rezultat timp de 5 minute, amestecând în continuu, până când acesta
formează o pastă omogenă și se desprinde de pereți.

Adăugați pudra de cacao.

Transferați amestecul într-un robot de bucătărie și mixați-l până se răceşte.

După ce amestecul s-a răcit, adăugați ouăle treptat, mixând foarte bine.

Transferați aluatul într-un poş de patiserie.

Așezați o foaie de copt pe o tavă și începeți să formați eclerele.

2. CROQLIN

Într-un vas mare, amestecați toate ingredientele enumerate în secțiunea "Ingrediente".

Puneți compoziția obținută între două foi de copt și presați-o cu ajutorul unui sucitor (făcăleț) astfel încât să obțineți un strat uniform.

Transferați aluatul rezultat în frigider și lăsați-l să se răcească aprox. 10-15 minute pentru a permite untului să se întărească.

Decupați aluatul în forme dreptunghiulare pentru a acoperi suprafața eclerelor.

Preîncălziți cuptorul la temperatura de 195°C.

Așezați tăva cu eclere în cuptor și coaceți-le aprox. 25 de minute sau până când devin
aurii.

3. CREMĂ PENTRU ECLERE

Combinați laptele şi cafeaua într-un vas.

Într-o oală, amestecați la foc mic gălbenușurile de ou, zahărul vanilat și cele 7 linguri de zahăr cu ajutorul unui tel de bucătărie.

Adăugați treptat 4 linguri de compoziție lapte-cafea în amestecul de ouă și amestecați continuu.

Adăugați 3 linguri de făină și continuați să amestecați până obțineți o compoziție omogenă.

Turnați restul de compoziție lapte-cafea și continuați să amestecați.

Adăugați untul tăiat cuburi și amestecați bine până când acesta se topește complet în compoziție.

Lăsați crema să se răcească complet în frigider.

Adăugați crema răcită într-un bol şi folosiți un mixer pentru a o mixa foarte bine.

4. MONTAREA ECLERELOR

Umpleți poşul cu crema pregătită.

Găuriți eclerele cu ajutorul unui instrument potrivit.

Introduceți vârful poșului în gaura obținută și umpleți-le cu cremă.

Presărați zahăr pudră și cacao.

Ornați eclerele cu cremă și pe exterior.

Începând de astăzi și până pe 31 octombrie, te invităm să ne arăți talentele tale culinare folosind cafeaua de la @juliusmeinlromaniaca ingredient secret în rețetele tale unice. Este momentul să pui în valoare creativitatea ta și să ne demonstrezi ce poți face în bucătărie!

Folosește #brewyourownadventure pentru a ne arăta preparatul tău și asigură-te că-mi dai tag pe Intagram. Dacă rețeta ta îmi cucerește papilele gustative, poți câștiga cafea de la Julius Meinl din gama Vienna Retail pentru un întreg an!

Așa că, dragii mei, dați-vă frâu liber imaginației și pregătiți cele mai delicioase preparate cu cafeaua Julius Meinl!

Pentru a te înscrie în concurs click aici: https://www.instagram.com/p/CwHr617IxuY/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Regulamentul concursului: http://shorturl.at/oCN06

Tips

  • În cadrul concursului se vor acorda 5 premii constând în cafea Julius Meinl pentru un an de zile. Fiecare premiu este fromat dintr-un set ce conține:
  • 6 pungi de cafea Julius Meinl Vienna Espresso Boabe, 1 kg.
  • 6 pungi de cafea Julius Meinl Vienna Melange Boabe, 1 kg.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorbă de legume

Ciorbă de legume

Ciorba de legume de vară este o adevărată încântare pentru simțuri, perfectă pentru a celebra bogăția sezonului cald. Această rețetă tradițională românească aduce laolaltă cele mai proaspete legume de sezon într-o supă ușoară și plină de arome naturale. Ciorba este delicat aromatizată cu verdețuri proaspete ce îi conferă un gust revigorant și autentic. Ideală pentru prânzuri ușoare sau cine în familie, ciorba de legume de vară nu doar că hrănește, ci și răcorește, fiind o alegere sănătoasă și savuroasă pentru zilele călduroase.

Ciorbă de legume
Smoothie Panna Cotta

Smoothie Panna Cotta

În universul deliciilor sănătoase unde răsfățul întâlnește nutriția într-un mod cu totul special, rețeta inovatoare a Smoothie-ului Panna Cotta îmbină textura fină și cremoasă a desertului clasic italian Panna Cotta cu prospețimea și vitalitatea unui smoothie plin de vitamine. Perfect pentru a vă începe dimineața cu energie sau pentru a vă răcori într-o după-amiază călduroasă, acest desert sofisticat, dar simplu de preparat, vă va încânta simțurile pe deplin.

Smoothie Panna Cotta
Spanac în sos de roșii și ouă ochiuri

Spanac în sos de roșii și ouă ochiuri

Această rețetă delicioasă și sănătoasă combină spanacul proaspăt cu un sos bogat de roșii și ouă ochiuri perfecte, oferind un echilibru ideal de arome și nutrienți. Spanacul în sos de roșii cu ouă ochiuri este o mâncare versatilă și ușor de preparat, ideală pentru un mic dejun consistent, un prânz rapid sau o cină ușoară, fiind astfel puse în valoare prospețimea spanacului și dulceața naturală a roșiilor, în timp ce ouăle ochiuri adaugă proteine și cremozitate, completând perfect acest preparat simplu, dar savuros.

Spanac în sos de roșii și ouă ochiuri