În fiecare dimineață, cafeaua ne trezește simțurile și ne pregătește pentru ziua care urmează. Dar v-ați întrebat vreodată ce se întâmplă atunci când această băutură aromată și energizantă se întâlnește cu arta bucătăriei?
1. ALUAT PÂTE À CHOUX
Într-o crăticioară la foc mediu, combinați laptele, untul, zahărul și sarea. Încălziți
amestecul până când începe să fiarbă.
Adăugați făina bloc (toată cantitatea odată), amestecând cu o spatulă de silicon.
Gătiți amestecul rezultat timp de 5 minute, amestecând în continuu, până când acesta
formează o pastă omogenă și se desprinde de pereți.
Adăugați pudra de cacao.
Transferați amestecul într-un robot de bucătărie și mixați-l până se răceşte.
După ce amestecul s-a răcit, adăugați ouăle treptat, mixând foarte bine.
Transferați aluatul într-un poş de patiserie.
Așezați o foaie de copt pe o tavă și începeți să formați eclerele.
2. CROQLIN
Într-un vas mare, amestecați toate ingredientele enumerate în secțiunea "Ingrediente".
Puneți compoziția obținută între două foi de copt și presați-o cu ajutorul unui sucitor (făcăleț) astfel încât să obțineți un strat uniform.
Transferați aluatul rezultat în frigider și lăsați-l să se răcească aprox. 10-15 minute pentru a permite untului să se întărească.
Decupați aluatul în forme dreptunghiulare pentru a acoperi suprafața eclerelor.
Preîncălziți cuptorul la temperatura de 195°C.
Așezați tăva cu eclere în cuptor și coaceți-le aprox. 25 de minute sau până când devin
aurii.
3. CREMĂ PENTRU ECLERE
Combinați laptele şi cafeaua într-un vas.
Într-o oală, amestecați la foc mic gălbenușurile de ou, zahărul vanilat și cele 7 linguri de zahăr cu ajutorul unui tel de bucătărie.
Adăugați treptat 4 linguri de compoziție lapte-cafea în amestecul de ouă și amestecați continuu.
Adăugați 3 linguri de făină și continuați să amestecați până obțineți o compoziție omogenă.
Turnați restul de compoziție lapte-cafea și continuați să amestecați.
Adăugați untul tăiat cuburi și amestecați bine până când acesta se topește complet în compoziție.
Lăsați crema să se răcească complet în frigider.
Adăugați crema răcită într-un bol şi folosiți un mixer pentru a o mixa foarte bine.
4. MONTAREA ECLERELOR
Umpleți poşul cu crema pregătită.
Găuriți eclerele cu ajutorul unui instrument potrivit.
Introduceți vârful poșului în gaura obținută și umpleți-le cu cremă.
Presărați zahăr pudră și cacao.
Ornați eclerele cu cremă și pe exterior.
Începând de astăzi și până pe 31 octombrie, te invităm să ne arăți talentele tale culinare folosind cafeaua de la @juliusmeinlromaniaca ingredient secret în rețetele tale unice. Este momentul să pui în valoare creativitatea ta și să ne demonstrezi ce poți face în bucătărie!
Folosește #brewyourownadventure pentru a ne arăta preparatul tău și asigură-te că-mi dai tag pe Intagram. Dacă rețeta ta îmi cucerește papilele gustative, poți câștiga cafea de la Julius Meinl din gama Vienna Retail pentru un întreg an!
Așa că, dragii mei, dați-vă frâu liber imaginației și pregătiți cele mai delicioase preparate cu cafeaua Julius Meinl!
Pentru a te înscrie în concurs click aici: https://www.instagram.com/p/CwHr617IxuY/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
Regulamentul concursului: http://shorturl.at/oCN06
Astazi dragilor, călătorim în Maramures, direct în copilăria mea! Acest fel de mâncare reprezinta fiecare moment din copilăria mea și a tuturor maramureșenilor. Pătratele mari de la Paste Baneasa, care sunt din grâu moale se împletesc perfect cu brânză de burduf și jumarile crocante. Va las pe voi sa descoperiți acum acest univers. Macaroane cu brânză și jumări
Pătrate mari cu jumări și brânzăCiorba de păstăi verzi cu afumătură este o mâncare tradițională românească, savuroasă și reconfortantă, ideală pentru zilele răcoroase. Această ciorbă combină delicatețea păstăilor verzi cu gustul intens al afumăturii (cum ar fi costița sau ciolanul), totul completat cu legume proaspete și acrită cu borș sau lămâie. Servită fierbinte, cu smântână și ardei iute, este o explozie de arome autentice care aduce gustul copilăriei și al meselor în familie.
Ciorbă de păstăi verzi cu afumăturăCiorba de legume de vară este o adevărată încântare pentru simțuri, perfectă pentru a celebra bogăția sezonului cald. Această rețetă tradițională românească aduce laolaltă cele mai proaspete legume de sezon într-o supă ușoară și plină de arome naturale. Ciorba este delicat aromatizată cu verdețuri proaspete ce îi conferă un gust revigorant și autentic. Ideală pentru prânzuri ușoare sau cine în familie, ciorba de legume de vară nu doar că hrănește, ci și răcorește, fiind o alegere sănătoasă și savuroasă pentru zilele călduroase.
Ciorbă de legume
Comentarii
Adaugă comentariu