Prăjitură cu blat de nucă și cremă de vanilie

Ingrediente

  • Blat
  • 10 lng. zahăr
  • 10 g praf de copt
  • 1 g sare
  • 10 lng. nucă sfărâmată
  • 8 ouă
  • 1 esență de vanilie
  • 1 buc lămâie
  • 12 lng. de făină
  • Cremă
  • 5 ouă (folosim doar gălbenuşul de ou)
  • 500 ml lapte
  • 6 lng zahăr (cremă) + 300 g zahăr (caramel)
  • 1 lng amidon
  • 5 g esență de vanilie
  • 30 g unt
  • 50 g smântână lichidă

Mod de preparare

Blat

1. Spumați foarte bine ouăle împreună cu zahărul.

2. Adăugați esența de vanilie şi 1 g de sare.

3. Adăugați praful de copt cernut printr-o sită şi cele 12 lng. de făină cernută.

4. Cu ajutorul unei spatule încorporați foarte bine amestecul.

5. Adăugați nuca.

6. Preîncălziți cuptorul la 180 grade.

7. Răzuiți coaja de la o lămâie.

8. Aşezați hârtia de copt pe o tavă.

9. Turnați compoziție şi distribuiți-o egal.

10. Introduceți tava la cuptor aprox 25 min la 180 grade.

11. După ce blatul este gata, scoateți-l din cuptor şi lăsați-l la răcit.

Caramel de casă

1. Adăugați 300 g de zahăr peste care puneți puțină apă rece.

2. Lăsați caramelul pe foc mediu până începe să se facă.

3. Adăugați untul şi smântâna lichidă.

Asamblare

1. Scoateți blatul răcit din tavă şi îndepărtați hârtia de copt.

2. În tava în care a fost blatul puneți o folie de prospețime.

3. Tăiați blatul pe din două.

4. Adăugați partea blatului de jos la baza tăvii.

5. Turnați caramelul.

6. Adăugați 50 g de nucă.

7. Într-un blender adăugați crema de vanilie, peste care adăugați 100 g unt.

8. Mixati ingredientele aprox 1 min.

9. Adăugați primul strat de cremă de vanilie.

10. Adăugați şi cealaltă jumătate de blat.

11. Adăugați restul de cremă de vanilie.

12. Adăugați 50 g de nucă.

13. Împachetați prăjitura cu folie de prospețime.

14. Lăsați prăjitura la frigider minim 6 h.

Mod de ornare

1. Pentru frişcă puteți folosi albuşurile de ouā rămase sau frişcă lichidă din comerț (300 ml)

2. Adăugați frişca într-un mod cât mai creativ.

3. Presărați fistic mărunțit deasupra.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Mango Sticky Rice / Orez lipicios cu mango

Mango Sticky Rice / Orez lipicios cu mango

Deserturile, preparate culinare servite de obicei la finalul mesei, concepute pentru a satisface pofta de dulce și a încheia o masă într-o notă plăcută, pot varia enorm în ceea ce privește ingredientele, texturile, aromele și metodele de preparare. Printre acestea, regăsim deserturile thailandeze ce sunt renumite pentru combinațiile lor unice de arome, culori vibrante și texturi diverse.

Mango Sticky Rice / Orez lipicios cu mango

Banana Bread

Banana Bread este una dintre cele mai exersate rețete de desert, în special în ultimii ani. Deși este super simplu de realizat, te invit să urmărești cum îmi place mie să o prepar. Te asigur că rezultatul va fi absolut delicios!

Banana Bread

Panna Cotta cu mango

Un desert absolut delicios pentru cei cu pofte dulci. Împreună cu Nobo îți arătăm cum se face rețeta de Panna Cotta cu mango, o rețeă de desert care, desi sofisticată, se face foarte ușor!

Panna Cotta cu mango