Astăzi pregătim o rețetă de langoș super simplă care poate fi servită pe post de desert: langoș cu magiun de prune și nucă macinată! Cunoscut și sub denumirea de scovergi sau turte, acest preparat este delicios și foarte popular în țara noastră. Încearcă și tu această rețetă!
1. Încălziți puțin laptele şi adăugăți zahărul.
2. Adăugați drojdia şi lăsați să acționeze câteva minute.
3. În bolul de mixer adăugați făina, oul şi laptele cu drojdie.
4. Începți procesul de frământare, adăugând apă treptat.
5. Adăugați uleiul şi sarea.
6. Frământați bine.
7. Transferați aluatul într-un vas şi lăsați-l la dospit 1 h.
8. Ungeți masa de lucru cu ulei de floarea soarelui.
9. Întindeți bine aluatul (170 g/langoş) cu ajutorul degetelor (nu se întinde cu sucitorul).
10. Prăjiți langoşii într-o tigaie cu ulei de floarea soarelui pe ambele părți.
11. Ungeți langoşii cu magiun de prune.
12. Puneți deasupra nuca proaspat macinată.
Deserturile, preparate culinare servite de obicei la finalul mesei, concepute pentru a satisface pofta de dulce și a încheia o masă într-o notă plăcută, pot varia enorm în ceea ce privește ingredientele, texturile, aromele și metodele de preparare. Printre acestea, regăsim deserturile thailandeze ce sunt renumite pentru combinațiile lor unice de arome, culori vibrante și texturi diverse.
Mango Sticky Rice / Orez lipicios cu mangoBanana Bread este una dintre cele mai exersate rețete de desert, în special în ultimii ani. Deși este super simplu de realizat, te invit să urmărești cum îmi place mie să o prepar. Te asigur că rezultatul va fi absolut delicios!
Banana BreadUn desert absolut delicios pentru cei cu pofte dulci. Împreună cu Nobo îți arătăm cum se face rețeta de Panna Cotta cu mango, o rețeă de desert care, desi sofisticată, se face foarte ușor!
Panna Cotta cu mango
Comentarii
Adaugă comentariu