Langoşi | Scovergi | Turte cu magiun de prune si nuca măcinată

Astăzi pregătim o rețetă de langoș super simplă care poate fi servită pe post de desert: langoș cu magiun de prune și nucă macinată! Cunoscut și sub denumirea de scovergi sau turte, acest preparat este delicios și foarte popular în țara noastră. Încearcă și tu această rețetă!

Ingrediente

  • 𝐈𝐧𝐠𝐫𝐞𝐝𝐢𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐚𝐥𝐮𝐚𝐭
  • 2 linguri de sare cu vârf
  • 2 linguri de zahăr
  • 40 g drojdie proaspătă
  • 1 ou
  • 300 ml lapte
  • 1 kg făină
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • apă - treptat în funcție de cât cere făina
  • 𝐈𝐧𝐠𝐫𝐞𝐝𝐢𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐭𝐨𝐩𝐩𝐢𝐧𝐠
  • Magiun de prune
  • Nucă proaspat macinată

Mod de preparare

1. Încălziți puțin laptele şi adăugăți zahărul.

2. Adăugați drojdia şi lăsați să acționeze câteva minute.

3. În bolul de mixer adăugați făina, oul şi laptele cu drojdie.

4. Începți procesul de frământare, adăugând apă treptat.

5. Adăugați uleiul şi sarea.

6. Frământați bine.

7. Transferați aluatul într-un vas şi lăsați-l la dospit 1 h.

8. Ungeți masa de lucru cu ulei de floarea soarelui.

9. Întindeți bine aluatul (170 g/langoş) cu ajutorul degetelor (nu se întinde cu sucitorul).

10. Prăjiți langoşii într-o tigaie cu ulei de floarea soarelui pe ambele părți.

11. Ungeți langoşii cu magiun de prune.

12. Puneți deasupra nuca proaspat macinată.

Tips

  • Un langoş ar trebui să aibă în jur de 170 g aluat.
  • Dacă nu va place nuca proaspat măcinată puteți sa presărați și fulgi de cocos.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Mango Sticky Rice / Orez lipicios cu mango

Mango Sticky Rice / Orez lipicios cu mango

Deserturile, preparate culinare servite de obicei la finalul mesei, concepute pentru a satisface pofta de dulce și a încheia o masă într-o notă plăcută, pot varia enorm în ceea ce privește ingredientele, texturile, aromele și metodele de preparare. Printre acestea, regăsim deserturile thailandeze ce sunt renumite pentru combinațiile lor unice de arome, culori vibrante și texturi diverse.

Mango Sticky Rice / Orez lipicios cu mango

Banana Bread

Banana Bread este una dintre cele mai exersate rețete de desert, în special în ultimii ani. Deși este super simplu de realizat, te invit să urmărești cum îmi place mie să o prepar. Te asigur că rezultatul va fi absolut delicios!

Banana Bread

Panna Cotta cu mango

Un desert absolut delicios pentru cei cu pofte dulci. Împreună cu Nobo îți arătăm cum se face rețeta de Panna Cotta cu mango, o rețeă de desert care, desi sofisticată, se face foarte ușor!

Panna Cotta cu mango