Azi vă invit să faceți un cozonac tradițional cu cremă de nucă, pufos și dulce, perfect pentru sarbătorile pascale sau pentru orice altă ocazie. Această rețetă simplă de cozonac cu cremă de nucă este ușor de făcut și mai ușor de mâncat. Mai jos ai ingredientele și modul de preparare ale cozonacului traditional cu cremă de nucă. Spor la gatit!
Aluat
1. Puneți laptele într-o oală.
2. Adăugați zahărul.
3. Adăugați untul tăiat cubulețe.
4. Adăugați cojile de citrice și extractul de vanilie.
5. Lăsați oala pe foc și încălziți compoziția.
6. După ce laptele a fiert trebuie lăsat la rece.
7. Puneți făina într-un bol cu un praf de sare.
8. Adăugați laptele treptat și frământați.
9. Adăugați plămada și continuați frământarea.
10. Adăugați gălbenușurile trepat și continuați frământarea.
11. Adăugați puțin ulei (pasul aceste este doar pentru frământarea cu ajutorul malaxorului. Uleiul se pune pentru a ajuta malaxorul să adune aluatul).
12. Ungeți blatul de lucru/masa cu ulei.
13. Întindeți aluatul și împăturiți-l.
14. Puneți-l într-un bol, acoperiți-l și lăsați-l să crească aprox. 2 h.
Plămadă
1. Puneți laptele într-un vas.
2. Fărămițați drojdia deasupra.
3. Cu ajutorul unei furculițe frecați bine compoziția pentru a se lichefia.
4. Adăugați făina.
5. Acoperiți plămada (maiaua) cu folie alimentară.
6. Lăsați-o aprox 15-30 min la dospit.
Cremă
1. Bateți ouăle împreună cu zaharul.
2. Adăugați cacao la viteză foarte mică.
3. Adăugați nuca, macul, esența de rom și mixați-le la viteză mică.
4. Încorporați ingredientele.
Pregătire cozonac
1. Ungeți-vă mâinile și blatul de lucru/masa cu ulei.
2. Scoateți aluatul din vasul în care a crescut.
3. Porționați cozonacul în 2 părți egale.
4. Adăugați crema pe cele două părți.
5. Împăturiți ambele părți, iar apoi impletiți-le.
6. Așezați cozonacul în formă.
7. Lăsați-l la dospit încă 20 min în formă.
8. După ce a dospit, ungeți-l cu ou.
9. Presărați puțin susan.
10. Preîncălziți cuptorul la 175 grade.
11. Lăsați cozonacul în cuptor aprox 40-45 min.
Deserturile, preparate culinare servite de obicei la finalul mesei, concepute pentru a satisface pofta de dulce și a încheia o masă într-o notă plăcută, pot varia enorm în ceea ce privește ingredientele, texturile, aromele și metodele de preparare. Printre acestea, regăsim deserturile thailandeze ce sunt renumite pentru combinațiile lor unice de arome, culori vibrante și texturi diverse.
Mango Sticky Rice / Orez lipicios cu mangoBanana Bread este una dintre cele mai exersate rețete de desert, în special în ultimii ani. Deși este super simplu de realizat, te invit să urmărești cum îmi place mie să o prepar. Te asigur că rezultatul va fi absolut delicios!
Banana BreadUn desert absolut delicios pentru cei cu pofte dulci. Împreună cu Nobo îți arătăm cum se face rețeta de Panna Cotta cu mango, o rețeă de desert care, desi sofisticată, se face foarte ușor!
Panna Cotta cu mango
Comentarii
Adaugă comentariu