Pătrate mari cu jumări și brânză

Astazi dragilor, călătorim în Maramures, direct în copilăria mea!  Acest fel de mâncare reprezinta fiecare moment din copilăria mea și a tuturor maramureșenilor. Pătratele mari de la Paste Baneasa, care sunt din grâu moale se împletesc perfect cu brânză de burduf și jumarile crocante.  Va las pe voi sa descoperiți acum acest univers. Macaroane cu brânză și jumări 

Portii
4
Pătrate mari cu jumări și brânză

Ingrediente

  • 300 g slănină crudă afumată (cu șorici)
  • 1 pungă și jumătate de paste pătrate mari de la Băneasa
  • 400 g brânză de burduf
  • 300 g smântână
  • sare, după gust

Mod de preparare

Mod de preparare:

1. Tăiați slănina în cubulețe mici, păstrând șoricul.
2. Într-o tigaie, la foc mediu, prăjiți cubulețele de slănină până când devin crocante.
3. Într-o oală mare, adăugați apă și sare, aduceți apa la fierbere, apoi adăugați pastele. După ce au fiert scurgeți pastele de apă.
4. Adăugați peste paste slănina prăjită împreună cu grăsimea topită și amestecați bine.
5. Adăugați brânza de burduf și continuați să amestecați la foc mic până când se topește complet.
6. După ce brânza s-a topit, adăugați smântână deasupra pentru un plus de cremozitate.

Poftă bună!

Comentarii

M

Mioara • 23 Octombrie 2024, 19:18 Foarte gustoase!

S

Stela • 23 Octombrie 2024, 20:10 Super 👍😘

A

Alisa • 23 Octombrie 2024, 21:15 Fain.

P

Pika Danila.. • 23 Octombrie 2024, 21:25 Super faine.Asa le pregătesc și eu doar cu telemea și smintina pun in farfurie separat.Pt wikend vreau sa fac prăjitură foi cu cocos.Sper să-mi iasă bine.

Adaugă comentariu

Ruladă cu spanac și brânză

Ruladă cu spanac și brânză

Blenchef a pregătit o rețetă perfectă pentru un aperitiv delicios. Rețeta de ruladă cu spanac și brânză vine cu un gust răcoritor și savuros, ideal pentru o zi de vară. Așa că te invităm să dai play celui mai nou clip de la Blenchef și să gătești această rețetă împreună cu Roxana Blenche!

Ruladă cu spanac și brânză
Drob de miel în foi de placintă

Drob de miel în foi de placintă

Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște, Roxana Blenche a pregătit rețete tradiționale, perfecte pentru masa în familie. Transformă rețeta tradițională de drob de miel în ceva inedit. Astfel, Blenchef îți aduce rețeta de drob de miel în foi de placinta, ușor de făcut și bogată în gust. Acest preparat îți va aduce garantat succesul la masa de Paște.

Drob de miel în foi de placintă
Ouă umplute cu pesto de leurdă și pate de somon

Ouă umplute cu pesto de leurdă și pate de somon

Roxana Blenche - Reteta Ouă umplute cu pesto de leurdă și pate de somon I reteta pentru masa de Paște I reteta de Pasti

Ouă umplute cu pesto de leurdă și pate de somon