Drob de miel în foi de placintă

Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște, Roxana Blenche a pregătit rețete tradiționale, perfecte pentru masa în familie. Transformă rețeta tradițională de drob de miel în ceva inedit. Astfel, Blenchef îți aduce rețeta de drob de miel în foi de placinta, ușor de făcut și bogată în gust. Acest preparat îți va aduce garantat succesul la masa de Paște.

Ingrediente

  • 3 legături de usturoi verde
  • 3 legături de ceapă verde
  • 1 legătură leurdă
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 kg organe de miel fierte
  • 2 legături de pătrunjel
  • 2 g piper
  • 2 g sare
  • 27 buc ouă → 13 ouă crude și 6 ouă fierte tăiate cuburi pentru compoziție.
  • → 6 ouă fierte tăiate în sferturi (se așează la baza drobului).
  • → 2 ouă pentru a unge drobul cu amestec de gălbenuș.
  • 60 g pesmet panco
  • 1 buc foi de plăcintă

Mod de preparare

1. Tăiați mărunt legăturile de ceapă, usturoi verde, leurdă și cele de pătrunjel.

2. Puneți o oală pe foc cu puțin ulei de floarea soarelui și căliți verdețurile tăiate.

3. Odată călite, transferați-le într-o tavă de cuptor.

4. Tocați organele de miel în cubulețe mici și puneți-le peste verdețuri.

5. Adăugați sarea și piperul.

6. Separat într-un vas spargeți 13 ouă, adăugați sare și bateți-le bine cu ajutorul unui tel de bucătărie. Apoi adăugați pesmetul panco și amestecați bine.

7. Într-un alt vas puneți 12 ouă la fiert.

8. Odată fierte, curățați ouăle de coajă și tăiați mărunt doar 6 dintre ele. Apoi, adăugați ouăle tăiate în compoziție.

9. Turnați ouăle bătute cu pesmet panco deasupra compoziției și amestecați bine.

10. Adăugați foile de plăcintă în interiorul unei forme.

11. Așezați ouăle tăiate în sferturi la baza drobului, adăugați umplutura și nivelați-o.

12. Acoperiți drobul cu foaia de plăcintă și ungeți-l cu amestec de gălbenuș.

13. Coaceți drobul în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 45 minute.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Pătrate mari cu jumări și brânză

Pătrate mari cu jumări și brânză

Astazi dragilor, călătorim în Maramures, direct în copilăria mea!  Acest fel de mâncare reprezinta fiecare moment din copilăria mea și a tuturor maramureșenilor. Pătratele mari de la Paste Baneasa, care sunt din grâu moale se împletesc perfect cu brânză de burduf și jumarile crocante.  Va las pe voi sa descoperiți acum acest univers. Macaroane cu brânză și jumări 

Pătrate mari cu jumări și brânză
Ruladă cu spanac și brânză

Ruladă cu spanac și brânză

Blenchef a pregătit o rețetă perfectă pentru un aperitiv delicios. Rețeta de ruladă cu spanac și brânză vine cu un gust răcoritor și savuros, ideal pentru o zi de vară. Așa că te invităm să dai play celui mai nou clip de la Blenchef și să gătești această rețetă împreună cu Roxana Blenche!

Ruladă cu spanac și brânză
Ouă umplute cu pesto de leurdă și pate de somon

Ouă umplute cu pesto de leurdă și pate de somon

Roxana Blenche - Reteta Ouă umplute cu pesto de leurdă și pate de somon I reteta pentru masa de Paște I reteta de Pasti

Ouă umplute cu pesto de leurdă și pate de somon