Guacamole

Chef Roxana Blenche iti arata cum prepari pas cu pas reteta de Guacamole

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g castravete
  • 200 g ceapă roșie
  • 250 g ardei gras
  • 2 buc avocado
  • 200 g roșii cherry
  • 10 g coriandru verde
  • 100 g brânză capră tratinabilă
  • 2 buc fructul pasiunii
  • 200 ml ulei de măsline
  • 2 g sare
  • 2 buc lime
  • microplante decor (mazăre, coriandru, ridichie) - recomandare pentru plating

Mod de preparare

1. Tăiați doar coaja castravetelui, după care feliați coaja Julien, iar apoi tăiați-o brunoaz (cubulețe de 2mm x 2 mm).

2. Ceapa și ardeiul gras se taie și ele brunoaz (cubulețe de 2mm x 2 mm).

3. Amestecați legumele tăiate într-un bol și le lăsați deoparte.

4. Tăiați roșiile cherry în 4 și puneți-le într-un vas.

5. Tocați coriandrul, după care adăugați-l peste roșiile tăiate.

6. Sfărmați brânza de capră și adăugați-o peste roșii și coriandru.

7. Tăiați fructul pasiunii în 2 și cu o linguriță goliți conținutul în vas.

8. Puneți o lingură de ulei de măsline, un praf de sare, zeamă de lime și amestecați bine salata.

9. Curățați fructele de avocado de coajă, scoateți sâmburele și cu o lingură goliți conținutul într-un bol.

10. Zdrobiți avocadoul într-un bol cu ajutorul unui blender vertical.

11. Turnați brunoazul de legume peste pasta de avocado și amestecați.

Tips

  • Cum alegem fructul de avocado?
  • Metoda 1 → Pentru a alege un avocado bun, vă recomand să îl strângeți în mână apăsând cu degetul. Dacă acesta se înmoaie ușor la strângere, fructul este numai bun de mâncat/gătit.
  • Metoda 2 → Scoate-ți codiția fructului. Dacă zona de dedesubt are o nuanță galben-verzuie, înseamnă că este bun de cumpărat și de mâncat. Dacă atunci când îndepărtați codița vedeți că miezul este maroniu, înseamnă că fructul de avocado este răscopt sau, din păcate, deja strict înăuntru.
  • Folosiți microplante pentru un plating de excepție.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Pătrate mari cu jumări și brânză

Pătrate mari cu jumări și brânză

Astazi dragilor, călătorim în Maramures, direct în copilăria mea!  Acest fel de mâncare reprezinta fiecare moment din copilăria mea și a tuturor maramureșenilor. Pătratele mari de la Paste Baneasa, care sunt din grâu moale se împletesc perfect cu brânză de burduf și jumarile crocante.  Va las pe voi sa descoperiți acum acest univers. Macaroane cu brânză și jumări 

Pătrate mari cu jumări și brânză
Ruladă cu spanac și brânză

Ruladă cu spanac și brânză

Blenchef a pregătit o rețetă perfectă pentru un aperitiv delicios. Rețeta de ruladă cu spanac și brânză vine cu un gust răcoritor și savuros, ideal pentru o zi de vară. Așa că te invităm să dai play celui mai nou clip de la Blenchef și să gătești această rețetă împreună cu Roxana Blenche!

Ruladă cu spanac și brânză
Drob de miel în foi de placintă

Drob de miel în foi de placintă

Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște, Roxana Blenche a pregătit rețete tradiționale, perfecte pentru masa în familie. Transformă rețeta tradițională de drob de miel în ceva inedit. Astfel, Blenchef îți aduce rețeta de drob de miel în foi de placinta, ușor de făcut și bogată în gust. Acest preparat îți va aduce garantat succesul la masa de Paște.

Drob de miel în foi de placintă