Caracatiță cu quinoa albă

Astăzi, Roxana Blenche te invită să vezi cum se prepara caracatita cu quinoa alba de la d‘aucy. O noua reteta de la Blenchef, cu caracatita, quinoa si sos din cerneala din sepie. O provocare pentru cei pasionati de bucatarie, reteta de caracatita cu quinoa alba este perfecta pentru o cina sofisticata!

Ingrediente

  • 150 g quinoa
  • 1 kg caracatiță
  • 200 g lămâie
  • 500 g cartofi mov
  • 10 g ceapă chives
  • 200 g ceapă
  • 1 g sare
  • 1 g piper boabe
  • 1 g foi de dafin
  • 10 g cerneală de sepie
  • 50 ml ulei de măsline
  • 20 g unt
  • 4 buc jambon Serano
  • 1 dop de plută

Mod de preparare

1. Pune-ți o oală de apă la fiert.

2. Tăiați lămâia în două.

3. Curățați ceapa și tăiați-o în două.

4. Adăugați lămâia, ceapa, foile de dafin, boabele de piper și sarea în vasul cu apă.

5. Spălați bine caracatița sub jetul de apă rece (asigurați-vă că nu rămâne nisip în ventuzele tentaculelor).

6. Scoateți ciocul din mijlocul tentaculelor.

7. Tăiați caracatița între fiecare tentacul.

8. Adăugați dopul de plută în vasul cu apa deja fiartă.

9. Scufundați caracatița în apa fiartă și scoateți-o, repetând mișcarea de aprox. 5 ori.

10. Apoi scufundați-o în apă și lăsați-o la fiert aprox. 45 min.

11. Curățați cartofii mov cu ajutorul unui peeler și tăiați-i rondele.

12. Puneți o tigaie pe foc în care turnați ulei de măsline.

13. Adăugați sare.

14. Adăugați cartofii tăiați rondele și lăsați-i pe foc.

15. Tigaia în care s-au prăjit cartofii se păstrează cu uleiul din ea, deoarece tot în ea urmează să gătim și caracatița.

16. Feliați jambonul Serano.

17. Tocați ceapa chives.

18. Într-o altă tigaie turnați ulei de măsline, adăugați jambonul, quinoa Al Vapore și ceapa chives.

19. Puneți tigaia pe foc și adăugați piper proaspăt măcinat.

20. După ce s-au prăjit ingedientele, adăugați cerneala de sepie.

21. Puneți foarte puțină apă, amestecați bine la foc mic și scoateți compoziția pe o farfurie.

22. Scoateți caracatița din apa în care a fiert.

23. Tăiați tenctaculele de caracatiță.

24. Prăjiți tentaculele în uleiul în care s-au prăjit cartofii.

25. Adăugați puțină sare (recomand sarea de mare).

26. Pregătiți-vă de montarea preparatului.

Tips

  • Vă recomand să puneți în oala în care fierbe caracatița un dop de plută. Pus în apă acesta frăgezește carnea de caracatiță.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ruladă cu spanac și brânză

Ruladă cu spanac și brânză

Blenchef a pregătit o rețetă perfectă pentru un aperitiv delicios. Rețeta de ruladă cu spanac și brânză vine cu un gust răcoritor și savuros, ideal pentru o zi de vară. Așa că te invităm să dai play celui mai nou clip de la Blenchef și să gătești această rețetă împreună cu Roxana Blenche!

Ruladă cu spanac și brânză
Drob de miel în foi de placintă

Drob de miel în foi de placintă

Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște, Roxana Blenche a pregătit rețete tradiționale, perfecte pentru masa în familie. Transformă rețeta tradițională de drob de miel în ceva inedit. Astfel, Blenchef îți aduce rețeta de drob de miel în foi de placinta, ușor de făcut și bogată în gust. Acest preparat îți va aduce garantat succesul la masa de Paște.

Drob de miel în foi de placintă
Ouă umplute cu pesto de leurdă și pate de somon

Ouă umplute cu pesto de leurdă și pate de somon

Roxana Blenche - Reteta Ouă umplute cu pesto de leurdă și pate de somon I reteta pentru masa de Paște I reteta de Pasti

Ouă umplute cu pesto de leurdă și pate de somon