Weekend culinar în București - Heat

Weekend culinar în București - Heat

Bună dragii mei,

Mă aflu pe canapea în timp ce scriu aceste rânduri și observ prin geam frigul de afară, cu speranța că poate, poate temperaturile vor mai crește puțin. Deși toamna a fost destul de blândă cu noi, tot nu mă simt pregătită să îmbrac trei straturi de haine înainte de a părăsi casa și gândul mă duce instant la un loc care emană căldură și la propriu și la figurat restaurantul Heat. Numele său captează perfect esența locului, oferind promisiunea tuturor celor care îi trec pragul că vor găsi acolo căldură și confort.

Pe măsură ce parcurgeți articolul, veți simți cum vă învăluie treptat această senzație. Mai întâi printr-o delicioasă pâine de casă prăjită atent și servită cu trei sortimente de unt artizanal. Gândul la senzația crocantă și catifelată a fiecărei înghițituri îmi lasă chiar și acum gura apă....

Experiența a continuat tot cu un preparat rece, dar care este singurul ce reușește să-mi încălzească sufletul într-o manieră atât de puternică. Mă refer la tartarul de vită, o delicatesă pe care o ador de când lumea. Este genul acela de preparat pe care îmi doresc să-l savurez ori de câte ori am ocazia. Mă bucur nespus că am făcut-o și aici! Așa am descoperit cât de aromat poate să devină tartarul atunci când este combinat cu gustul intens de pară.

Iar acum haideți să vi-l prezint pe Vitello Tonato! La prima vedere ați putea crede că vorbesc despre un bucătar italian celebru și fermecător, dar nu, este de fapt vorba despre cel de al treilea starter. Sosul pe bază de ton care însoțește fâșiile subțiri de carne de vită te trimit direct în Piemonte (chiar dacă acolo este cu doar 4 grade mai cald decât la București, mă mulțumesc și cu atât!).

Simțiți cum se încinge atmosfera? E de la Patata Bravas! De fiecare dată când mânânc cartofi prăjiți îmi aduc aminte de momentul în care am încins prea tare uleiul și era să aprind bucătăria mamei... De atunci a trecut un deceniu, dar dragostea pentru cartofii prăjiți a rămas aceeași în ciuda experienței "incendiare". Dacă vin însoțiți de sosuri, cum e cel de aioli, atunci totul x 2 e alegerea perfectă. Glumesc, însă doar parțial – uneori e greu să rezişti tentației, nu-i aşa?

Parcă o aud și acum sfârâind ca atunci când a fost adusă la masă, iar noi o așteptam pregătiți să savurăm cea mai fierbinte și dulce bucată de carne. Privind poza de mai jos, constat cum crenguțele de rozmarin, plasate cu atenție pe carnea de vită, mă fascinează de fiecare dată.

Sper ca prin aceste rânduri v-am mai încălzit puțin, iar celor dintre voi ale căror papile gustative s-au incins de-adreptul, vă invit să transformați această senzație într-o experiență concretă și să vizitați - Heat, sursa căldurii gastronomice. Vă asigur că cei de aici știu cum să transforme fiecare masă într-un moment de răsfăț culinar, iar atmosfera caldă și primitoare a restaurantului va completa perfect întregul tablou al experienței.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Weekend culinar în București - Coclintă Brasserie

Weekend culinar în București - Coclintă Brasserie

Weekend culinar în București - Coclintă Brasserie
Weekend culinar în București - Arome

Weekend culinar în București - Arome

Weekend culinar în București - Arome
Weekend culinar în București - The Temple Social Pub

Weekend culinar în București - The Temple Social Pub

Weekend culinar în București - The Temple Social Pub