Weekend culinar în București - Rai and Innocent & Delicious

Weekend culinar în București - Rai and Innocent & Delicious

Bună dragii mei,

V-ați întrebat vreodată cum ar arăta un Rai și-un Iad în lumea gastronomică?

Ei bine, eu nu mi-am pus această întrebare, până nu am ajuns pe Calea Victoriei, unde în partea stângă a unei clădiri cu o arhitectură impresionantă, stăteau răsfirate în vitrină ispitele: Orangette, Gianduja și alte mousse-uri dulci. În partea dreaptă, ce să vezi? Un hol cu o lumină ambientală caldă care face trecerea spre lumea celor care nu închid un ochi sâmbătă noaptea, al cocktailurilor ispititoare și a mâncării bine condimentate.

Partea comică este că ne-am trezit "prinși la mijloc", întrucât masa noastră a fost localizată, literalmente, între cele două tărâmuri. Astfel, ne-am bucurat atât de rozul pudrat al Raiului, cât și de roșul intens al Iadului, savurând în mod Ginspirant un Gin&Tonic.

Am remarcat că aici, starterele sunt deosebit de savuroase și atunci când sunt asociate cu o băutură pe măsură devin cu adevărat remarcabile. Cel puțin pentru noi, acestea au fost preferatele serii, iar creveții tempura cu sos teriyaki ne-au cucerit imediat papilele gustative. Cu o textură delicioasă și crocantă, aceștia au fost îmbogățiți de aromele proaspete de lime și oțet balsamic, completând perfect preparatul.

Următorul starter a constat într-un tartar rafinat de somon, aranjat pe un pat de avocado și îmbogățit cu semințe de chia, muștar și capere. Prezentarea a fost interesantă, inspirată de elemente asiatice. Ghimbirul murat și wasabi-ul au adus o completare perfectă, fiind două dintre ingredientele mele preferate pe orice masă care include sushi, respectiv pește.

Inspirându-ne din diversitatea meniului, am decis să îi acordăm o șansă gulașului de vită. Așa am descoperit o reinterpretare dulceagă și mai puțin lichidă a clasicului gulaș, de care am fost plăcut suprinși. Fiind o variantă gătită cu gnocchi mi-a plăcut cu atât mai mult.

Coastele clasice cu cartofi prăjiți au fost delicioase, deși mi-ar fi plăcut să fie puțin mai suculente. Cu toate acestea, cartofii cu parmezan și usturoi au fost o adevărată încântare, iar dacă nu am fi ales cocktailul, cu siguranță i-am fi savurat alături de o bere rece.

Pentru a ne întoarce înapoi în paradis am ales un cheesecake cu sos de zmeură. Fiind deja sătui, am decis să împărțim desertul, iar acesta a fost nu doar delicios, ci și frumos prezentat.

Dacă sunteți curioși să vedeți unde se află granița dintre rai și iad și în ce direcție înclinați mai mult, poate că într-o sâmbătă seară veți merge pe Calea Victoriei pentru a vă răspunde la această întrebare. Vă avertizez! În Rai prăjiturile și deserturile sunt atât de divine încât nu o să le puteți refuza, în timp ce în Iad (Innocent & Delicious) cocktailurile stau la pândă, așteptând să vă seducă cu aromele lor fermecatoare.

Sunt atât de gustoase încât am auzit că nici măcar îngerii nu au reușit să le reziste! Voi ați reuși?

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Weekend culinar în București - Coclintă Brasserie

Weekend culinar în București - Coclintă Brasserie

Weekend culinar în București - Coclintă Brasserie
Weekend culinar în București - Arome

Weekend culinar în București - Arome

Weekend culinar în București - Arome
Weekend culinar în București - The Temple Social Pub

Weekend culinar în București - The Temple Social Pub

Weekend culinar în București - The Temple Social Pub