Bună dragii mei,
Cum săptămâna trecută mi s-a făcut poftă de pizza și nu de orice pizza, ci de pizza napoletană autentică, am ales să iau prânzul la restaurantul "Omni". Un local simplu și drăguț, de care nu auzisem până atunci, dar despre care am simțit că se va dovedi a fi o alegerea bună. Decorul simplu și atmosfera plăcută ne-au făcut, atât pe mine, cât și pe familia mea să ne simțim ca și cum am fi pe terasa unei mici pizzerii din Napoli.
Așa am ajuns să mânânc pentru prima dată puccia. Da, ai citit bine, e puccia nu pizza și diferă nu doar prin formă, ci și prin gustul său. Această pâine rotundă și ușor aplatizată, plină de istorie este o comoară a tradiției apuliene.
Ceea ce a făcut-o de fapt atât de specială a fost umplutura.Varianta aleasă de noi a avut un parfum puternic de busuioc și o cantitate generoasă de mozzarella topită, învăluită într-un sos de roșii suculent. Mi-aș dori să pot să redau cât mai fidel gustul pucciei, însă nu găsesc suficiente cuvinte ca să-i fac dreptate acestui preparat legendar, motiv pentru care te încurajez să-l încerci cu prima ocazie.
Odată ce ne-am hotărât asupra preparatelor dorite, pentru a face comanda am fost invitați la bar. Personal, consider că acest aspect este convenabil, mai ales dacă ești pe fugă și dorești să mânânci ceva delicios într-un loc nu foarte pretențios. Mai mult decât atât, aproape de restaurant au și o cafenea care oferă cafea de specialitate, ceea ce adaugă un plus de valoare întregii experiențe.
La capitolul pizza: Jos pălăria! De la aluatul copt perfect și până la aromele savuroase ale toppingurilor totul arăta într-un mare fel. Motiv pentru care alegerea a devenit și mai dificilă... Norocul meu e că am fost însoțită de toată familia și am putut comanda câte o pizza diferită pentru fiecare dintre noi.
Astfel, ne-am delectat papilele gustative cu o varietate de arome desosebite și combinații surprinzătoare. Ospățul a început cu Pizza Burratina e Crudo, unde crema fină a burratei și prosciutto-ul sărat s-au unit într-un dans armonios al gusturilor.
Am continuat cu Pizza Straciatella e mortadella - o combinație foarte interesantă de moale și sărat -, după care a urmat Pizza cotto tartufo, o pizza mai sofisticată și extrem de aromată.
Dacă v-am stârnit curiozitatea, poate următoarea dată când vă aflați în apropierea Blvd. Decebal 7, faceți o oprire la restaurantul Omni pentru a savura fabuloasa lor puccia.
Comentarii
Adaugă comentariu