Weekend culinar în București - Kostas Restaurant - Mansion

Weekend culinar în București - Kostas Restaurant - Mansion

Kalimera, dragii mei!

În această zi frumoasă de duminică ne îndreptăm spre o aventură gustativă grecească în mijlocul agitației Bucureștiului!

Și cum nu puteam să pășesc într-un restaurant grecesc fără să încerc celebra brânză tirokafteri, nu am stat pe gânduri și am comandat-o imediat ca starter. Această delicatesă grecească are o ușoară notă picantă, însă gustul său a fost pur și simplu sublim.

A urmat apoi piesa de rezistență la capitolul startere: mezze, o selecție de mici delicii tradiționale cu tzatziki, icre, măsline și tahini. Totul fiind servit cu pâine grecească proaspătă. După ce am gustat și acest starter, mi-am dat seama că acest restaurant promitea să fie cel mai bun restaurant grecesc din România de până acum.

Un alt starter excepțional a fost ardeiul copt umplut cu brânză feta. Compoziția părea să fie tirokafteri, fabuloasa brânză servită la primul starter. Mi-a plăcut atât de mult această combinație încât abia aștept să încerc rețeta cu prima ocazie.

Am continuat cu o salată grecească, simplă și plină de gust, servită pe o farfurie absolut superbă. Ceea ce am observat este că toate preparatele acestui restaurant se evidențiază și prin formele și culorile distinse ale platourilor.

Vânăta gratinată la cuptor cu feta a fost, fără îndoială, cel mai bun starter. Gustul a fost desăvârșit - vânăta coaptă perfect, cu o textură extem de fină, s-a împletit armonios cu aroma ușor sărată și cremoasă a brânzei feta.

Deși am mai încercat supe pe bază de pește și fructe de mare în trecut, vă spun sincer că supa servită aici a fost cea mai gustoasă pe care am servit-o vreodată. Chiar dacă prețul său se ridică la 120 de lei, calitatea, cantitatea și prospețimea fructelor de mare fac să merite fiecare bănuț plătit. De la homar la creveți și până la Saint Jacques, fiecare ingredient adaugă o notă distinctivă și delicioasă. Eu am servit-o cu pâine grecească proaspătă, o combinație pur și simplu demențială. Dacă ar fi să recomand un singur preparat din această locație deosebită alegerea mea ar fi în mod cert supa de fructe de mare. După această experiență, sunt absolut sigură că voi reveni aici ori de câte ori voi avea ocazia.

Primul fel principal a fost o delicioasă caracatiță la grătar, servită pe un pat generos de salată. Caracatița s-a îmbinat armonios cu aromele proaspete și vibrant-colorate ale portocalei și rodiei, totul fiind însoțit de un dressing pe bază de lămâie și oțet balsamic.

Pe lista noastră am inclus și scoicile Saint Jacques. Gratinate la cuptor și îmbogățite cu smântână, brânză și ceapă verde au fost o alegere surprinzătoare. Un aspect pe care l-am remarcat este că indiferent de opțiunea aleasă, porțiile sunt foarte generoase.

Nu am putut să trecem cu vederea nici fabuloșii creveți într-un delicios sos de unt și usturoi. Acest mix al aromelor bogate ale untului, vinului și prospețimii pătrunjelului te teleportează direct în Grecia. Pentru iubitorii de fructe de mare, restaurantul oferă și opțiunea de a comanda creveți proaspeți de captură.

Am încheiat cina cu un calamar umplut cu brânză feta. Mi-a plăcut in mod particular textura calamarului. Nu pot să nu menționez și garnitura de cartofi de casă care a fost absolut delicioasă.

Dacă vă tentează să experimentați preparate autentice grecești, fără a fi nevoiți să călătoriți pe mealugurile elene, vă recomand cu încredere să faceți o oprire la restaurantul Kostas - Mansion de pe strada Sfântul Ștefan, numărul 21. Locul perfect pentru o experiență culinară grecească deosebită chiar în inima Bucureștiului.

Comentarii

J

Jonas • 27 August 2023, 15:05 Păi și despre prețuri, nimic, nicio vorbuliță? Sau nu contează? :)

R

Roxana Blenche • 28 August 2023, 16:13 Salut Jonas! În opinia mea, prețurile reflectă atât calitatea preparatelor, cât și dimensiunile porțiilor.

O zi frumoasă!

B

Bucur Catalin • 28 August 2023, 17:49 Am fost si de-atunci este pe lista restaurantelor de suflet, fără sa exagerez!

V

Viorel Niculescu • 03 Septembrie 2024, 11:35 Are dreptate Roxana. Chiar așa este totul este la superlativ iar prețurile sunt ok având în vedere calitatea preparatelor și dimensiunea porțiilor. Noi am fost două persoane și am ....luat și la pachet.

Adaugă comentariu

Weekend culinar în București - Coclintă Brasserie

Weekend culinar în București - Coclintă Brasserie

Weekend culinar în București - Coclintă Brasserie
Weekend culinar în București - Arome

Weekend culinar în București - Arome

Weekend culinar în București - Arome
Weekend culinar în București - The Temple Social Pub

Weekend culinar în București - The Temple Social Pub

Weekend culinar în București - The Temple Social Pub