Bună dragii mei,
Săptămâna trecută, eu și soțul meu, ne-am hotărât să petrecem o după-amiază relaxantă pe malul lacului Herăstrău. Auzind multe despre restaurantul Il Locale, am decis să luăm prânzul pe terasa acestuia, admirând priveliștea idilică.
La intrare am fost întâmpinați cu un zâmbet cald de către personalul localului și conduși la o masă cu vedere spre lac. Dat fiind că țânțarii reprezintă adesea o problemă serioasă în apropierea lacului, ospătarii au grijă să pună la dispoziția clienților Autan. Am apreciat atenția la detalii și dorința acestora de a se asigura că vom avea o experiență lipsită de neplăceri.
Am ales să începem cu un delicios tartar de sea bass cu ceapă murată. A fost o alegere perfectă pentru a ne stimula papilele gustative și a pregăti terenul pentru celelalte delicii ce urmau să fie savurate.
Nu doar că gustul a fost excepțional, dar și prezentarea a fost de-a dreptul artistică. Tartarul a fost aranjat cu atenție pe o farfurie mare albă și decorat cu verdeață proaspătă pentru a adăuga o notă de rafinament vizual. Nu mă surprinde deloc faptul că acest tartar este considerat ca cel mai bun starter din meniu.
În ceea ce privește starterul de camembert prăjit cu miere de salcâm și nuci, am fost bucuroși să încercăm acest clasic al bucătăriei, insă cu toate că a fost gătit corect, experiența noastră cu acest preparat nu a fost una care să ne lase fără cuvinte.
În schimb, al treilea starter, tartarul de ton cu edamame și wasabi, a reușit să ne lase cu gura căscată. Ceea ce a făcut ca acest tartar să iasă în evidență a fost prezența wasabi-ului. Cunoscut pentru gustul său destul de picant, ingredientul a fost folosit în mod echilibrat. Astfel că acesta nu a dominat gustul tonului, ci doar l-a completat.
Ultimul starter, Burrata cu sos de ardei kapia, a fost alegerea perfectă pentru a ne răcori și bucura de o gustare ușoară într-o zi toridă de vară. Sosul de ardei kapia a adăugat pe lângă pată vibrantă de culoare și acea notă plăcută de dulce întregului preparat. Această combinație a fost, fără îndoială, un îndemn la relaxare și răcorire.
Pentru felul principal, am ales antricotul de vită australian cu os. Bucata de carne a cântărit apox. 1,2 kilograme, fiind suficientă pentru 2-3 persoane. Cum modul de preparare al antricotului este crucial pentru a obține savoarea dorită, am optat pentru gătirea sa medium rare, adică rumenit la exterior și suculent în interior. În acest fel, am avut garanția că mă pot bucura de aroma naturală a cărnii, fără a o compromite prin gătire excesivă.
Preparatul ales de Catalin a combinat mielul din Noua Zeelandă cu ciupercile Shimeji și sosul de coniac. Carnea de miel a fost extrem de fragedă, suculentă și ușor dulceagă. Gustul subtil de nucă al ciupercilor Shimeji au conferit o textură crocantă și cărnoasă, în timp ce aromele bogate de coniac au îmbinat armonios dulceața cărnii de miel cu umami-ul ciupercilor Shimeji.
Avându-și originea în bucătăria austriacă, șnițelul vienez în crustă de Panko cu dovlecel la grătar este un preparat clasic și gustos. Când muști din șnițel, simți textura crocantă și ușor sfărâmicioasă a crustei, ceea ce adaugă un plus de savoare.
Cum într-o zi toridă de vară nu există nimic mai revigorant decât o porție generoasă de înghețată, am ales ca desert înghețata artizanală cu vanilie și fructe de pădure. Gustul dulce-acrișor și textura cremoasă s-au transformat astfel într-un moment de răsfăț care m-au ajutat să înving căldura.
Închei acest articol cu desertul Enchanted Hazelnut, al cărui gust m-a teleportat în anii copilăriei, amintindu-mi de deliciosul Kinder Surprise - aluna, cu dulceața sa naturală, a oferit un contrast perfect cu crema super fină din interior.
Dacă nu ați avut încă ocazia să vizitați restaurantul Il Locale, vă încurajez să o faceți. Deși prețurile pot părea ușor piperate, vă asigur că atât preparatele culinare, cât și servirea sunt cu adevărat excepționale, meritând fiecare bănuț cheltuit.
Comentarii
Adaugă comentariu