Astazi, intr-un nou episod din Traditii Romanesti, facem o vizita in orasul Sarasau din Maramures pentru o surpriza delicioasa. Roxana Blenche gateste, impreuna cu matusile sale, placinta cu branza, marar si ceapa, un preparat traditional romanesc din Maramures. Placinta cu branza, marar si ceapa este una dintre cele mai populare preparate din Sarsau, Maramures, o mancare traditionala cu valoare culinara istorica. Reteta de Varzar este pe cat de simpla, pe atat de gustoasa. Afla cum se prepara Varzarul dar si ce traditii romanesti ascunde Maramuresul, cu Roxana Blenche! Vezi video
1. Puneți făina într-un vas.
2. Puneți sarea.
3. Fărămițați drojdia.
4. Adăugați apa călduță.
5. Adăugați oul.
6. Adăugați unsoarea de porc.
7. Începeți să frământați.
8. Lăsați aluatul la dospit aprox 30 min.
9. Tocați cozile de ceapă și mărarul.
10. Amestecați brânza de oaie cu verdețurile tocate.
11. Împărțiți aluatul în mai multe bucăți (dimensiunea unui măr).
12. Întindețile cu ajutorul unui sucitor sau din mână.
13. Umpleți aluatul cu aprox 2 linguri de branză de oaie cu verdețuri.
14. Încingeți o tigaie cu ulei.
15. Prăjiți plăcintele/vărzarele la foc mediu.
Roxana Blenche a venit in inima Maramuresului, in satul Breb, pentru a descoperi traditii romanesti si mancare traditional romaneasca. Experimenteaza cele mai frumoase traditii din Maramures si vezi cum se prepara faimoasele gogosi ardelenesti, sau pancove. Pancova este un preparat specific zonei Maramuresului. Seamana cu gogosile, motiv pentru care i se mai spune gogoasa ardeleneasca. Reteta traditionala o poti urmari in clip, precum si istoricul acestei zone. Blenchef aduce traditia romaneasca culinara mai aproape de tine! Vezi reteta video!
Pancove din Breb - rețetă din inima Maramureșului
Comentarii
Adaugă comentariu