Roxana Blenche a venit in inima Maramuresului, in satul Breb, pentru a descoperi traditii romanesti si mancare traditional romaneasca. Experimenteaza cele mai frumoase traditii din Maramures si vezi cum se prepara faimoasele gogosi ardelenesti, sau pancove. Pancova este un preparat specific zonei Maramuresului. Seamana cu gogosile, motiv pentru care i se mai spune gogoasa ardeleneasca. Reteta traditionala o poti urmari in clip, precum si istoricul acestei zone. Blenchef aduce traditia romaneasca culinara mai aproape de tine! Vezi reteta video!
1. Puneți făina într-un vas.
2. Adăugați drojdia.
3. Adăugați zahărul.
4. Adăugați laptele.
5. Presărați sarea.
6. Adăugați plicurile de zahăr vanilat.
7. Răzăliți coaja de lămâie.
8. Adăugați ouăle.
9. Adăugați untul topit.
10. Începeți să frământați.
11. Puneți puțină făină pe blatul de lucru.
12. Luați câte două linguri de aluat.
13. Întindeți-l cu sucitoarea.
14. Cu ajutorul unui pahar tăiați forme rotunde.
15. Formele tăiate se așează pe un prosop și se lasă să crească aprox. 10 min.
16. Încingeți ulei într-o tigaie și puneți pancovele la prăjit.
17. După ce sunt gata, dați-le prin zahăr pudră.
Astazi, intr-un nou episod din Traditii Romanesti, facem o vizita in orasul Sarasau din Maramures pentru o surpriza delicioasa. Roxana Blenche gateste, impreuna cu matusile sale, placinta cu branza, marar si ceapa, un preparat traditional romanesc din Maramures. Placinta cu branza, marar si ceapa este una dintre cele mai populare preparate din Sarsau, Maramures, o mancare traditionala cu valoare culinara istorica. Reteta de Varzar este pe cat de simpla, pe atat de gustoasa. Afla cum se prepara Varzarul dar si ce traditii romanesti ascunde Maramuresul, cu Roxana Blenche! Vezi video
Plăcinte din Sarasău - rețetă din Maramureșul istoric
Comentarii
Adaugă comentariu