Această rețetă delicioasă și sănătoasă combină spanacul proaspăt cu un sos bogat de roșii și ouă ochiuri perfecte, oferind un echilibru ideal de arome și nutrienți. Spanacul în sos de roșii cu ouă ochiuri este o mâncare versatilă și ușor de preparat, ideală pentru un mic dejun consistent, un prânz rapid sau o cină ușoară, fiind astfel puse în valoare prospețimea spanacului și dulceața naturală a roșiilor, în timp ce ouăle ochiuri adaugă proteine și cremozitate, completând perfect acest preparat simplu, dar savuros.
în sos de roșii cu ouă ochiuri nu are o origine unică, ci este rezultatul unei fuziuni de influențe din mai multe culturi mediteraneene și din Orientul Mijlociu, regiuni ce împărtășesc dragostea pentru ingredientele proaspete și simple, combinate în moduri care evidențiază aromele naturale.
În mod tradițional, în aceste zone sunt folosite legume verzi, sosuri de roșii și ouă pentru a crea feluri de mâncare delicioase și nutritive. Spanac în sos de roșii și ouă ochiuri În culisele oricărui preparat din bucătăriile internaționale se regăsesc diferite secrete ce vor ajuta la intensificarea gustului acestuia, iar în cazul rețetei de spanac în sos de roșii cu ouă ochiuri este de reliefat utilizarea unui sos de roșii aromat ce va crea o bază perfectă pentru ouă.
Un alt ingredient esențial ce asigură complexitatea și valoarea nutritivă și gustativă a rețetei este spanacul congelat frunze porții de la Edenia, a cărui versatilitate culinară contribuie atât la aspectul vizual al preparatului, cât și la echilibrarea și îmbunătățirea aromelor, având în vedere aportului său nutrițional.
Iată cum poți realiza acest preparat chiar în bucătăria ta:
1. Tăiem o ceapă albă în cubulețe mici;
2. Într-o tigaie adăugăm 50ml de ulei de măsline, ceapa, 3 căței de usturoi pe care îi zdrobim foarte bine, o linguriță de sare și începem să călim ceapa cu usturoiul;
3. După ce s-au călit, adăugăm 500g de spanac frunze porții de la Edenia direct congelat în tigaie;
4. După ce s-a înmuiat puțin spanacul, adaugăm 750ml de suc de roșii de casă și 2 lingurițe de pastă de tomate, amestecăm totul foarte bine, și punem sare și piper după gust; .
5. Între timp, preparăm 2 ouă ochiuri în tigaie;
6. Punem într-o farfurie spanacul și peste ouăle, peste care adăugăm puțină boia, dar și sare și piper pe deasupra.
Astazi dragilor, călătorim în Maramures, direct în copilăria mea! Acest fel de mâncare reprezinta fiecare moment din copilăria mea și a tuturor maramureșenilor. Pătratele mari de la Paste Baneasa, care sunt din grâu moale se împletesc perfect cu brânză de burduf și jumarile crocante. Va las pe voi sa descoperiți acum acest univers. Macaroane cu brânză și jumări
Pătrate mari cu jumări și brânzăCiorba de păstăi verzi cu afumătură este o mâncare tradițională românească, savuroasă și reconfortantă, ideală pentru zilele răcoroase. Această ciorbă combină delicatețea păstăilor verzi cu gustul intens al afumăturii (cum ar fi costița sau ciolanul), totul completat cu legume proaspete și acrită cu borș sau lămâie. Servită fierbinte, cu smântână și ardei iute, este o explozie de arome autentice care aduce gustul copilăriei și al meselor în familie.
Ciorbă de păstăi verzi cu afumătură
Comentarii
Adaugă comentariu