Salată cu crochete de somon

Chef Roxana Blenche iți arată cum prepari pas cu pas rețeta de Salată cu crochete de somon - By Blenchef

Ingrediente

  • 300 g somon
  • 300 g cartofi
  • 2 ouă
  • 50 g faină
  • 50 g pesmet
  • 50 ml ulei măsline
  • 50 g afine
  • 100 g brânză rulou
  • 20 g hrean
  • 150 g sfeclă coaptă
  • 30 g rodie
  • 50 g lămâie
  • 10 g pătrunjel
  • 15 g nuci
  • sare după gust
  • microplante

Mod de preparare

Crochete de somon

1. Curățați cartofii cu ajutorul unui peeler.

2. Tăiați-i în cuburi mari și puneți-i la fiert cu un praf de sare.

3. Înveliți sfecla într-o folie de aluminiu și puneți-o în cuptorul încins la 140 grade pentru aprox. 40 min.

4. Verificați ca fileul de somon să nu conțină oase.

5. Îndepărtați pielea somonului cu ajutorul unui cuțit foarte ascuțit.

6. Tăiați fileul de pește în două, iar apoi tăiați-l cubulețe micuțe.

7. După ce au fiert cartofii, aceștia trebuie zdrobiți.

8. Puneți cartofii zdrobiți într-un bol, peste care adăugați somonul.

9. Puneți sare, pătrunjel tocat, coajă de lămâie și amestecați bine compoziția.

10. Cu mâinile umezite cu un strop de ulei de măsline, rupem mici grămăjoare din compoziția bine amestecată. Le rulăm între palme, modelându-le sub forma unor bile. După preferință le puteți face mai mici sau mai mari. Puteți chiar să le aplatizați ușor.

11. Bateți ouăle, cu ajutorul telului, într-un vas și pregătiți făina și pesmetul auriu, astfel încât să vă fie la îndemână.

12. Dați chifteluțele prin făină, apoi prin ou, după care tăvăliți-le prin pesmet.

13. Preîncălziți friteuza la 170 grade și introduceți chifteluțele de somon în ulei.

14. Între timp feliați ridichile foarte fin.

15. Feliați rulada de brânză.

16. Așezați microplantele pe o farfurie, peste care turnați puțin dressing.

17. Pregătiți farfuria de pe care doriți să serviți preparatul și începeți montarea

preparatului.

18. Așezați microplantele, crochetele, feliile de brânză, sâmburii de rodie, afinele,

ridichile, nuca, feliile de ridichie.

19. Adăugați câteva bucățele din sfecla coaptă la cuptor (tăiată cubulețe mai mari).

20. Răzăliți deasupra salatei foarte puțin hrean proaspăt.

21. Turnați din sosul pregătit deasupra preparatului final.

Sosul pentru salată

1. Turnați într-un bol uleiul de măsline.

2. Rupeți câteva frunze de pătrunjel.

3. Adăugați sare și zeamă de lămâie.

4. Cu ajutorul unui mixer vertical, mixați foarte bine compoziția.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Salată de conopidă și rodie

Salată de conopidă și rodie

Chef Roxana Blenche iti arata cum prepari pas cu pas reteta de Salata de conopida și rodie - Babana și Blenche în bucătărie

Salată de conopidă și rodie
Salată de vinete cu ceapă

Salată de vinete cu ceapă

Chef Roxana Blenche iti arata cum prepari pas cu pas reteta de Reteta de Salata de Vinete cu Ceapa - A la Blenche

Salată de vinete cu ceapă
Sfeclă în stil turcesc

Sfeclă în stil turcesc

Un preparat pe care poți să îl asociezi cu ușurință unui fel principal cu carne, sfecla preparată în stil turcesc este o rețetă pe care trebuie să o încerci! Roxana Blenche prezintă rețeta de sfeclă în stil turcesc pas cu pas, pentru ca rezultatul final să fie pe măsura așteptărilor. Te invităm să urmărești un nou clip ASMR cooking și să gătești alături de Blenchef rețeta de azi!

Sfeclă în stil turcesc