1. Curățați fileul de somon de grăsime, tăiați-i burta şi asigurați-vă că nu are niciun os.
2. Tăiați fileul în două şi aşezați-l într-un bol.
3. Tăiați usturoiul şi ghimbirul rondele mici.
4. Adăugați jumătate din usturoiul şi ghimbirul tăiate peste somon, celelalte jumătăți rămânând să le folosiți pentru gătitul păstăilor.
5. Adăugați sosurile de soia şi teriyaki.
6. Lăsați somonul la marinat aprox.10 min.
7. Într-o tigaie turnați puțin ulei de măsline şi adăugați 50 g de unt.
8. Adăugați păstăile congelate direct în tigaia cu uleiul şi untul.
9. Adăugați usturoiul şi ghimbirul rămase.
10. Adăugați un praf de sare.
11. Scoateți păstăile pe o farfurie.
12. Adăugați semințele de susan deasupra păstăilor.
13. În aceeaşi tigaie în care ați gătit păstăile, prăjiți şi somonul.
14. Aşezați somonul cu partea cu piele în jos, până ce pielea capătă o nuanță aurie.
15. Întoarceți somonul pe cealaltă parte.
16. Adăugați puțină apă în sosul obținut anterior, iar apoi turnați-l peste somon.
17. Adăugați mierea.
18. Lăsați preparatul pe foc până obțineți un sos gros.
19. Aşezați somonul lângă păstai.
20. Taiați limeul în două şi serviți-l împreună cu somonul teriyaki şi păstăile sote.
Astăzi vin cu o rețetă inedită pentru iubitorii de pește. Rețeta de pește Red Fish, servit cu morcovi caramelizati este un deliciu!
Red Fish cu morcovi caramelizațiChef Roxana Blenche iti arata cum prepari pas cu pas reteta de Chiftele din cartof dulce și porumb cu steak de ton | Blenchef
Chiftele din cartof dulce și porumb cu steak de ton
Comentarii
Adaugă comentariu