Somon Teriyaki cu fasole verde

Ingrediente

  • 500 g file de somon
  • 2 căței de usturoi
  • 10 g ghimbir proaspăt
  • 1 buc lime
  • 150-200 g păstăi verzi congelate
  • 50 ml sos de soia
  • 100 g miere
  • 100 g semințe susan
  • 50 g sos teriyaki
  • 50 g unt

Mod de preparare

1. Curățați fileul de somon de grăsime, tăiați-i burta şi asigurați-vă că nu are niciun os.

2. Tăiați fileul în două şi aşezați-l într-un bol.

3. Tăiați usturoiul şi ghimbirul rondele mici.

4. Adăugați jumătate din usturoiul şi ghimbirul tăiate peste somon, celelalte jumătăți rămânând să le folosiți pentru gătitul păstăilor.

5. Adăugați sosurile de soia şi teriyaki.

6. Lăsați somonul la marinat aprox.10 min.

7. Într-o tigaie turnați puțin ulei de măsline şi adăugați 50 g de unt.

8. Adăugați păstăile congelate direct în tigaia cu uleiul şi untul.

9. Adăugați usturoiul şi ghimbirul rămase.

10. Adăugați un praf de sare.

11. Scoateți păstăile pe o farfurie.

12. Adăugați semințele de susan deasupra păstăilor.

13. În aceeaşi tigaie în care ați gătit păstăile, prăjiți şi somonul.

14. Aşezați somonul cu partea cu piele în jos, până ce pielea capătă o nuanță aurie.

15. Întoarceți somonul pe cealaltă parte.

16. Adăugați puțină apă în sosul obținut anterior, iar apoi turnați-l peste somon.

17. Adăugați mierea.

18. Lăsați preparatul pe foc până obțineți un sos gros.

19. Aşezați somonul lângă păstai.

20. Taiați limeul în două şi serviți-l împreună cu somonul teriyaki şi păstăile sote.

Tips

  • Resturile de somon pot fi păstrate pentru a găti supă de somon.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Red Fish cu morcovi caramelizați

Astăzi vin cu o rețetă inedită pentru iubitorii de pește. Rețeta de pește Red Fish, servit cu morcovi caramelizati este un deliciu!

Red Fish cu morcovi caramelizați

Tartar de somon

Tartar de somon
Chiftele din cartof dulce și porumb cu steak de ton

Chiftele din cartof dulce și porumb cu steak de ton

Chef Roxana Blenche iti arata cum prepari pas cu pas reteta de Chiftele din cartof dulce și porumb cu steak de ton | Blenchef

Chiftele din cartof dulce și porumb cu steak de ton