Ouă Benedict cu somon de Alaska

Chef Roxana Blenche iti arata cum prepari pas cu pas reteta de Mic dejun rapid - Oua Benedict cu somon de Alaska - By Blenchef

Ingrediente

  • 4 buc ouă
  • 125g unt
  • 5g oțet
  • 1g sare
  • 1g piper
  • 100g somon fume Alaska
  • 10g novia de somon
  • 5g frunze de wasabi
  • 1 buc brioșă/chiflă
  • 1g sare afumată

Mod de preparare

1. Puneți într-o oală apă la fiert.

2. După ce apa a ajuns la punctul de fierbere, adăugați jumătate din cantitatea de oțet.

3. Reduceți flacăra.

4. Spargeți ouăle separat în două boluri micuțe.

5. Faceți un vârtej în oala cu apa, cu ajutorul unei linguri și adăugați ouăle.

6. În timp ce se fac ouăle, luați brioșa și taiați-o în două jumătăți egale.

7. Ungeți ambele părți ale brioșei cu puțin unt topit și prăjiți-le în tigaie.

8. Scoateți ouăle și așezați-le pe un șervețel.

Sos olandez

1. Puneți într-o oală apă la fiert.

2. Pregătiți două gălbenușuri.

3. Puneți un vas de yena deasupra oalei.

4. Începeți să amestecați gălbenușurile de ouă.

5. Într-un alt vas topiți untul.

6. Începeți să adăugați treptat untul topit în timp ce amestecați continuu.

7. Adăugați puțin oțet, piper și sare.

Montarea preparatului

1. Așezați frunzele de wasabi/salată pe fiecare brioșă.

2. Așezați fileurile de somon de Alaska.

3. Așezați ouăle poșate.

4. Adăugați sosul olandez.

5. Presărați sarea afumată.

6. În vârf puneți caviarul de somon.

Comentarii

G

Ghinoiu Ileana • 11 Septembrie 2023, 20:58 Sunteți minunată, rețetele pe care le afișați și explicați sunt rapide și delicioase. Pavlova am făcut-o de două ori Va îmbrățișez cu mult drag!

Adaugă comentariu

Spanac cremos cu ouă

Spanac cremos cu ouă

Roxana Blenche te invită să faci o rețetă super rapidă și simplă, dar delicioasă și nutritivă! Rețeta de spanac cu ou este una clasică, perfectă pentru un mic dejun bogat în nutrienți. Gătește alături de Blenchef pentru un rezultat de excepție!💚

Spanac cremos cu ouă