Astăzi, doresc să împărtășesc cu voi câteva impresii despre restaurantul Eska din Praga. Din nefericire, noi am ajuns în acest oraș superb înainte de 30 noiembrie, data la care Târgul de Crăciun și-a deschis porțile, dar chiar și așa, atmosfera sa a fost magică. Cei dintre voi care plănuiți însă să vă bucurați de farmecul atmosferei festive în Piața Orașului Vechi veți aprecia, fără îndoială, această recomandare extrem de utilă.
Pentru început am comandat o Kombucha și un Cappuccino, cu toate că eram tentată să aleg varianta lor de vin fiert pentru a grăbi procesul de încălzire (Praga a fost deosebit de ploioasă în cele trei zile ale city break-ului nostru). Când am comandat al doilea rând de băuturi mi-am zis să încerc totuși ceva nou - un Soft drink, mai exact o băutură fermentată de casă - care s-a dovedit a fi o alegere foarte inspirată.
Întrucât nu mâncasem nimic întreaga zi, am decis să comandăm mai multe preparate, inclusiv un Grilled brioche. Acesta era practic o pâinică de casă cu ou ochi, bacon și chives, așezată pe o bază de grâu cu suc de roșii. Salata de varză murată în această combinație mi-a plăcut în mod deosebit, iar dacă nu am fi avut limite de greutate la bagajul de cală, cu siguranță m-aș fi întors cu el plin de borcane cu murături, dulcețuri, siropuri și alte delicii apetisante.
Următorul preparat a fost o omletă, servită alături de două felii de pâine fermentată cu maia și coaptă în locație. Aici, mirosul îmbietor al pâinii te învăluie imediat ce pășești pragul restaurantului, deoarece în timp ce te bucuri de masa ta, brutarii continuă să frământe și să coacă pâinile în cuptoare, de dimineață și până seara.
Descoperirea zilei a fost pâinea prăjită cu ou și legume la grătar, servită cu ceapă și muștar. Aș dori să pot reda gustul și senzația fiecărei arome, dar mi-e teamă că oricât aș încerca, ar fi aproape imposibil. Nu știu cum au reușit să transforme un preparat atât de simplu în ceva atât de complex, dar acesta este motivul pentru care, dacă ar fi să recomand un singur fel de mâncare din meniul lor, aceasta ar fi cu siguranță alegerea mea.
Chiar dacă încă nu era perioada festivă, în momentul în care am ajuns cu desertul la masă, m-am simțit de parcă era deja 24 decembrie. Vinovat de starea mea se făcea mirosul îmbietor de scorțișoară și vanilie care plutea ușor în aer. Odată ce muști din acele sweet buns (pâinici dulci) și descoperi în interior crumble-ul și crema de vanilie, papilele tale gustative te îndeamnă pe loc să faci un jurământ și să promiți că vei reveni aici și în anii următori.
Ziua am încheiat-o, așa cum deja intuiți, într-un alt local, dar despre care am să vă povestesc mai multe duminica viitoare!
În încheiere, vă doresc tututor o duminică liniștită și călduroasă, iar celor care vizitați Praga în această perioadă vă doresc să aveți parte de o vacanță minunată, plină de momente memorabile și experiențe culinare de neuitat!
Dacă decideți să treceți pragul restaurantului Eska sau dacă cunoașteți și alte locuri cu preparate delicioase în Praga, vă încurajez să împărtășiți impresiile voastre în secțiunea de comentarii. Feedback-ul vostru este valoros și poate oferi un ghid util pentru cei care își planifică călătoria în acest oraș fascinant.
Aștept cu bucurie poveștile și recomandările voastre! 🎄
Comentarii
Diana • 03 Decembrie 2023, 16:14 La Eska am fost acum 3 ani și ne-a plăcut foarte mult. Țin minte că am vrut neapărat cartofii cu cenușă, potatoes in ash,
smoked fish, kefir, dill, brioche butter. Din câte știu, restaurantul este recomandat și de la cei de la Mischelin
Am mai fost la un restaurant tradițional "Lokál Dlouhááá", la ceva măcelărie barileț foarte ok "Naše maso"
Roxana Blenche • 04 Decembrie 2023, 11:32 Bună Diana!
Îți mulțumesc pentru comentariu!
Într-adevăr restaurantul este inclus în ghidul Michelin, lucru care nu mă surprinde deloc: personalul de aici face o treabă minunată! Îmi pare rău că nu am avut ocazia să vizităm restaurantul de două ori și să experimentăm și alte preparate. Cu toate acestea, îmi propun să revin în Praga, poate anul viitor, pentru a explora și savura și alte delicii, printre care și cartofii în cenușă menționați de tine.
Cât despre cel de al doilea restaurant, am să mă asigur că e pe listă și el la reîntoarcerea mea în Praga!
Îți doresc o zi frumoasă!
Voinea Cornelia • 16 Decembrie 2023, 15:29 Bună ziua. Nu am avut ocazia sa ajung la Praga dar mi-as dori sa pot avea onoarea de a-i trece pragul Eska. Mulțumesc și multa sănătate
Tomoiaga Viorica • 17 Decembrie 2023, 07:53 Bună ziua. Restaurantul unde aș dori să ajung.o zi frumoasă.
Adaugă comentariu