Weekend culinar în Cluj Napoca - Baracca

Weekend culinar în Cluj Napoca - Baracca

Servus dragii mei,

Astăzi, vă propun să pășim împreună în universul fain al Clujului și să facem o oprire memorabilă la Baracca. Un adevărat sanctuar al bucatelor fine, unde în fiecare zi, maestrul Roland Suciu își dă frâu liber pasiunii sale pentru arta gastronomică și pentru ingrediente cu adevărat deosebite.

Baracca se remarcă ca una dintre opțiunile gastronomice de top din Cluj-Napoca. Cu un design simplu și rafinat, corpurile ample de iluminat, suspendate deasupra conferă o atmosferă caldă, ideală pentru a servi cina împreună cu cei dragi.

În deschiderea călătoriei culinare, am ales: pâinea casei, însoțită de un unt delicat și aromatizat. Un amuse-bouche simplu și gustos care s-a armonizat perfect cu cocktailul Whisky, servit într-un pahar cu un design ce a cucerit toate privirile.

Am continuat cu un rafinat Mousse de brânză de capră proaspătă, provenită chiar din satul Feleacu din Cluj. În interior, o surpriză subtilă: jeleu de lămâie. Toate acestea îmbrăcate într-un dressing pe bază de suc de măr proaspăt și ulei aromat de tarhon - un melanj inovator de arome.

Fiind inspirați de vara călduroasă, am optat pentru o selecție încântătoare de Legume de sezon: un mix de roșii zemoase și colorate, însoțite de o cremă fină de urdă. Alături, frunze delicate de fenicul și busuioc mov, iar la bază porumb copt dulce. Aromele au fost amplificate de un strop subtil de zăpadă din apă de roșii, o experiență gustativă și vizuală cu adevărat inedită.

A venit apoi momentul foie gras-ului. Ficat de rață delicat marinat în sirop de arțar și cognac, alături de pere murate, care au adus o notă ușor acrișoară preparatului. Totul acompaniat de un sponge delicat de pere, îmbrățișând perfect întregul platou. Gemul de cireșe și brioșele cu unt au echilibrat atât gusturile, cât și texturile.

După ce ne-am desfătat simțurile cu selecția de aperitive, am comandat piesa centrală a experienței noastre culinare: Pieptul de rață. Gătit "medium rare" cu măiestrie, pieptul a venit însoțit de sfeclă roșie și cireșe amare. Aromele suculente și ușor acrișoare ale cireșelor amare s-au îmbinat excelent cu bogăția gustului pieptului de rață.

Cum orice călătorie culinară se recomandă a fi încheiată într-un mod dulce și rafinat, am făcut alegerea inspirată de a comanda un delicios și cremos Tiramisu Baracca. Aici, fiecare borcănaș de Tiramisu este numerotat cu un număr unic. Astfel eu am avut privilegiul de a servi a 121.068-a bucată. La cât e de bun, cu siguranță la reîntoarcerea mea în Cluj numărul de borcănașe vândute va depăși cu mult cifra de 130.000.

Ceea ce m-a captivat cu totul a fost modul impresionant în care a fost prezentată înghețata făcută în casă. O adevărată operă de artă, aceasta a fost adusă pe un strat de gheață, topind pur și simplu limita dintre realitate și vis.

Dacă în schimb iubiți aroma prunelor și a ciocolatei, atunci desertul Fagure și ciocolată este o alegere ce vă va încânta. Un desert rafinat, într-o uimitoare reprezentare a fagurelui de miere.

Dacă ar fi să fac un clasament, desertul de Sfeclă roșie și zmeură ocupă primul loc. Sfecla roșie este un element rafinat și inedit, în timp ce lime-ul oferă acea notă de aciditate revigorantă, reușind să echilibreze astfel dulceața ingredientelor.

Dacă încă nu v-ați aventurat să savurați o combinație atât de îndrăzneață, vă încurajez să o faceți cu inima deschisă https://www.baracca.ro/ro/ Deși tarifele practicate sunt situate deasupra mediei, experiența de neuitat, atenția cu care sunt executate preparatele și calitatea inegalabilă a ingredientelor merită cu siguranță.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Weekend culinar în Cluj Napoca - Nobori

Weekend culinar în Cluj Napoca - Nobori

Weekend culinar în Cluj Napoca - Nobori
Weekend culinar în Cluj Napoca - Olivo Caffe & Bistro

Weekend culinar în Cluj Napoca - Olivo Caffe & Bistro

Weekend culinar în Cluj Napoca - Olivo Caffe & Bistro