Roxana Blenche îți arată cum se prepară un sos pesto autentic. O reteta rapida si usoara de sos pesto, pe care o poți prepara în 5 minute. Cu ingrediente proaspete, sosul pesto este alegerea perfectă pentru paste sau chiar și pentru preparatele pe bază de carne. Așa că pregătește busuiocul și hai să vezi cum se prepara rețeta de sos pesto, by Blenchef!
1. Puneți o oală cu apă la fiert.
2. Curățați fisticul.
3. Rupeți frunzele de busuioc.
4. Curățați usturoiul și loviți-l cu podul palmei sau apăsați-l cu partea plată a cuțitului.
5. Puneți frunzele de busuioc în oala în care fierbe apa pentru a le opări.
6. Cu un clește de bucătărie scoateți frunzele de busuioc și răciți-le într-un vas cu apă rece.
7. Puneți în mixerul/blenderul de bucătărie frunzele de busuioc, fisticul, usturoiul, fulgii de migdale, uleiul de măsline și parmezanul.
8. Toate ingredientele se omogenizează bine cu mixerul/blenderul sau într-un mojar cu pistil.
9. Se servește proaspăt, în maxim trei zile de când a fost preparat, sau se poate congela, pentru a putea fi folosit ulterior fără să își piardă din aromă.
Comentarii
Adaugă comentariu