1. Încălziți puțin laptele.
2. Adăugați zahărul şi drojdia proaspătă.
3. Lăsați drojdia aprox.10 min pentru a acționa.
4. Puneți cartofii la fiert în coajă (trebuie fierți doar 90%) apoi curățați-i de coajă şi dați-i prin răzătoare.
5. Adăugați în mixer făina.
6. Adăugați drojdia şi laptele.
7. Adăugați cartofii dați prin răzătoare.
8. Începeți procesul de frământare.
9. Adăugați treptat apă călduță (300 - 400 ml în funcție de câtă apă cere făina).
10. Turnați uleiul în fir subțire (în două etape).
11. Adăugați sarea.
12. Ungeți-vă mâinile cu ulei înainte de a scoate aluatul din bolul mixerului.
13. Lăsați aluatul la dospit într-un vas aprox. 30 min, apoi faceți-i încă o împachetare şi lăsați-l încă 30 min.
14. Preîncălziți cuptorul şi vasul în care urmează să coaceți pâinea la 230 grade.
15. Răsturnați aluatul peste o foaie de copt.
16. Aşezați aluatul cu tot cu foaia de copt în vasul încins.
17. Puneți capacul peste vas şi lăsați la cuptor aprox 25 min la 230 grade.
18. Îndepărtați capacul şi mai lăsați pâinea la cuptor aprox 20 min la 220 grade.
Comentarii
Adaugă comentariu