3 tipuri de piure: țelină cu păstârnac și fenicul, mazăre, morcovi

Portii
2
Timp pregatire
20 minute

Ingrediente

  • Piure de țelină cu păstârnac și fenicul:
  • 1 buc țelină
  • 1 buc păstârnac
  • 1 buc fenicul
  • 2 buc mere Granny Smith
  • 200 ml lapte
  • 200 ml smântână lichidă
  • 200 ml apă
  • 1 g sare
  • 50 g unt
  • Piure de mazăre
  • 500 g mazăre
  • 50 g unt
  • 1 g sare
  • 2 g wasabi
  • Piure de morcovi
  • 500 g morcovi
  • 250 g unt
  • 20 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 g sare
  • 50 ml smântână lichidă

Mod de preparare

Piure de țelină cu păstârnac și fenicul

1. Curățați țelina, rădăcina de pătrunjel și păstârnacul, tăiați-le cuburi mari, iar apoi puneți-le într-o oală.

2. Tăiați feniculul fâșii.

3. Curățați mărul cu ajutorul unui peeler, apoi tăiați-l bucăți mari și puneți-l în oală alături de legume.

4. Turnați smântâna lichidă.

5. Adăugați apă, un praf de sare și puneți oala la fiert.

6. După ce a fiert, compozitia se mixează într-un mixer. Însă nu înainte de a adăuga sarea, și un polonic de apă din vasul în care au fiert legumele.

7. Piureul se va da prin sită cu ajutorul unei spatule de plastic pentru a-l face cât mai cremos.

8. La final adăugați un cub de unt pentru a lega compoziția.

Piure de mazăre

1. Puneți apă la fiert.

2. După ce apa începe să fierbă, turnați mazărea și tineți-o în apă pe aragaz preț de 20 secunde.

3. Mixați mazărea cu ajutorul unui robot de bucătărie, dar nu înainte de a adăuga pasta de wasabi, untul, sarea și un polonic de apă din vasul în care a fiert mazărea

Piure de morcovi

1. Curățați morcovii, tăiați-i grosier și puneți-i într-o oală.

2. Adăugați untul și un fir de ulei pentru a vă asigura că nu se arde untul.

3. Amestecați bine compoziția și lăsați-o să fiarbă.

4. După ce s-au caramelizat morcovii puneți-i în mixer și adăugați jumătate din cantitatea de unt în care au fiert.

5. Adăugați smântâna lichidă peste și mixați.

6. Piureul se va da prin sită cu ajutorul unei spatule de plastic pentru a-l face cât mai cremos.

Tips

  • Piure de țelină cu păstârnac și fenicul:
  • Nu aruncați cozile țelinei (acestea pot fi folosite pentru plating).
  • Piureul poate să fie servit cu un pește alături (biban, doradă, lup de mare, etc).
  • Piure de mazăre:
  • Nu lăsați mazărea la decongelat! Vă recomand să o luați direct de la congelator și să o gătiți imediat.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu